Game Drift Linux – Distribucija za gejmere

Game Drift je nova Linux distribucija na kojoj možete zaigrati velik broj nativnih Windows igara (tim koji stoji iza njezinog razvoja ponosi se podrškom za više od 1200 igara). Distribucija ima svoju online trgovinu u kojoj možete naći komercijalne, ali i besplatne naslove. Osim Windows igara, na Game Driftu naravno možete zaigrati i nativne Linux igre.

Distribucija je utemeljena na Ubuntuu kojem je pridodan CrossOver Games. Ovo je tek prva verzija, a njezini razvijatelji obećavaju podršku za još više igara i novije verzije distribucije ako projekt postane uspješan. Trenutno postoji samo u 32-bitnoj verziji, ali u planu je i 64-bitna.

Kako dolazi s CrossOver Games paketom, distribucija nije besplatna – košta dvadeset dolara. Ako ju želite samo isprobati na svom računalu, to će vas stajati četiri dolara, ali je isprobavanje ograničeno na samo sedam dana. Cijena je razumna jer CrossOver Games košta četrdeset dolara ako ga kupite kao samostalan paket, a trenutno se zbog buga niti ne može instalirati na Ubuntu.

Koliko ova distribucija ima smisla pokazat će vrijeme. Do sada se pokazalo da su Linuxaši spremni platiti za kvalitetne igraće naslove, ali, ostaje činjenica da je igraće iskustvo ipak nešto bolje na računalu na kojem su instalirani Windowsi nego na Linux računalu koje tu igru pokreće preko Winea ili CrossOvera.

Pitanje je samo koliko vam smeta to računalo u kutu na kojem još uvijek čuče Windowsi, a koje palite samo kada hoćete zaigrati partiju omiljene igre?

Pogledajte kratku video demonstraciju:

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
VN:F [1.9.22_1171]
Stari sustav ocjenjivanja
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

You may also like...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.