GIMP prezentacija u Osijeku

Fotoklub Osijek u suradnji s Hrvatskom udrugom Linux korisnika, podružnicom Osijek organizira prezentaciju rada u GIMP-u, besplatnom programu za obradu digitalne fotografije. Što je GIMP? GIMP (GNU Image Manipulation Program) najpopularnija je besplatna aplikacija za obradu digitalne fotografije.

Dostupan je za Windows, OS X i Linux operativni sustav. GIMP ima dobru podršku za razne filtere koji se koriste pri radu s računalnom grafikom, a sada dolazi i s podrškom za Generic Graphics Library (GEGL), pa se po kvaliteti može usporediti s Adobe Photoshopom. Trenutno je dostupna verzija GIMP 2.6. koja donosi nove mogućnosti (32-bitna boja po kanalu), poboljšano sučelje i podršku za GEGL.

Korisni linkovi:
Službene stranice http://www.gimp.org/
Dokumentacija http://www.gimp.org/docs/
Meet the GIMP (video tutorijali) http://meetthegimp.org/

Program:

  • 18:00- 18:15 g. Miroslav Adam pozdravlja prisutne upoznajući ih s poviješću Fotokluba Osijek i planovima rada u tekućoj godini.
  • 18:15 – 18:50 g. Damir Rajle izvodi osnovna podešenja na jednoj od svojih fotografija koristeći Photoshop i pripremajući istu za izložbu ili izradu.
  • 18:50 – 19:10 g. Valent Turković upoznaje prisutne s radom osječke podružnice Hrvatske udruge Linux korisnika te važnosti korištenja i primjene slobodnih programa i aplikacija.
  • 19:10 – 20:00 g. Hrvoje Glavaš ponavlja digitalnu obradu fotografije GIMP-om, nakon čega slijedi nekoliko riječi usporedbe GIMP-a i drugih programa za obradu fotografije.

Mjesto i vrijeme:

Svi zainteresirani mogu doći 13. veljače 2009. u 18.00 sati u Dom tehnike, Trg J. Križanića, Tvrđa (http://tinyurl.com/cv92bj).

Što vam je potrebno?

Ukoliko posjedujete, možete ponijeti prijenosno računalo (napunjene baterije) radi zajedničkog rada i druženja uz GIMP.

Svi će sudionici dobiti CD s GIMP aplikacijom koju će moći pokrenuti na svojim računalima.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.