Linux u domaćim IT časopisima, travanj 2013

Kako se ove godine početak travnja poklopio s produženim vikendom, malo se kasni s mjesečnim pregledom domaćih informatičkih časopisa i Linux tema u njima. No mjesec je još dugačak, pa krenimo na posao:

Aktivno prateći navedenu temetiku, sad se već slobodno može reći da je PC Chip tradicionalno najopsežniji, najizdašniji i čitatelju namjerniku donosi najviše Linux okusa i informacija. Ovomjesečne teme broja su dvije veće, a odnose se na Linux distribucije za naprednije korisnike i Grafička sučelja na linux distribucijama, te dvije manje: Linux i multimedija i Linux distribucije za male kućne servere. Za spomenuti je i peta tema koja se bavi zaštitom osobnih podataka, a u kojoj se ne zaboravlja ni kriptiranje podataka na Linuxu. Za kraj treba spomenuti i članak o bazama podataka; uglavnom, sve skupa kakvih 30+ stranica i par sati čitanja.

Linux u domaćim IT časopisima, travanj 2013

Kako je Bug oduvijek bio časopis koji je naginjao hardveru, dio časopisa posvećen softveru je očekivano manji. Zanimljivosti radi, odmah nakon ispucanih hardverskih tema na tri stranice donosi “Ubuntu Touch Devloper Preview”, a istome je posvećen i dio DVD-a priloženog uz časopis.

Treći igrač na tržištu Vidi donosi kratki osvrt autora rubrike na neke novosti i događaje na području otvorenog koda, kratki osvrt na dva programa (FrostWire i Darktable) te recenziju Linux distribucije Fuduntu.

Sve u svemu, za svakoga po nešto, pogotovo ako se kupe (ili posude) sva tri časopisa.

DORS/CLUC 2013

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
VN:F [1.9.22_1171]
Stari sustav ocjenjivanja
Rating: 5.0/5 (8 votes cast)
Linux u domaćim IT časopisima, travanj 2013, 5.0 out of 5 based on 8 ratings

You may also like...

4 komentara

 1. Lutherus napisao:

  PCCHIP je uvijek bil #1 na našem tržištu.

 2. jozoratar napisao:

  za mene je Bug, ali o ukusima se ne raspravlja

 3. Branko napisao:

  Jel ono VIDI na naslovnici ima robota s Windows 8 na leđima?
  Smijeh živi! 😀

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.