Krajem mjeseca održava se Hacking Night 2012

night-hackingU sklopu Europskog tjedna ICT zanimanja i digitalnih kompetencija, u petak 30. ožujka održat će se cjelovečernje natjecanje Hacking Night 2012, u kojem svi zainteresirani mogu okušati svoje sposobnosti etičkog hakiranja poslužiteljske infrastrukture. Natjecateljski timovi moraju biti sastavljeni od po tri člana, natjecanje je podijeljeno u 10 zanimljivih zdataka, a po završetku proglašavaju se grupni pobjednici i dodjeljuju nagrade. Teme koje očekuju natjecatelje su SQL injection, steganografija, BoF, skeniranje ranjivosti, WiFi hacking, reverse engeneering, MitM, Reverse engeenering aplikacije.

Natjecanje se održava u Visokoj školi za primijenjeno računarstvo Algebra, Ilica 242, Zagreb, od 18 do 1 sat. Za sve natjecatelje organizatori su pripremili pizzu i pića, i naravno – nagrade za pobjednike.

Zadatke osmišljavaju eminentni stručnjaci i konzultanti za informacijsku sigurnost Bojan Ždrnja iz Infigo IS te Robert Petrunić i Zlatan Morić iz Algebre.

“Kada smo krenuli u organizaciju ovog događanja, počeli su nam postavljati pitanja nije li to zapravo kontraproduktivno?”, objašnjava Robert Petrunić, konzultant za informacijsku sigurnost i certificirani instruktor za etičko hakiranje i forenziku. “Međutim, ovakva natjecanja uvijek okupljaju ljude koji koriste svoja znanja u svrhu zaštite te na ovaj način dodatno šire znanja o IT sigurnosti. S druge strane, ovakvi skupovi šalju poslovnoj zajednici i javnim vlastima poruku da je neophodno nastaviti sustavno raditi na podizanju razine svijesti o informacijskoj sigurnosti i povećanju znanja korisnika tehnologije i IT profesionalaca. Neophodno je razmišljati o sljedećem – većina hakerskih alata dostupna je besplatno na internetu zajedno s detaljnim uputstvima za korištenje, dok neovlašteni upad u infrastrukturu bilo koje srednje ili veće organizacije može izazvati milijunske štete.”

Natjecateljima će biti dodijeljena infrastruktura na kojoj će se odvijati testiranja ranjivosti, međutim svi timovi moraju donijeti vlastita prijenosna računala i vanjsku mrežnu opremu (npr. mrežni adapteri), s prethodno instaliranim softverima za koje smatraju da su im potrebni. Internetska bežična mreža je osigurana u prostorima Visoke škole za primijenjeno računarstvo Algebra, tako da će natjecatelji moći pristupiti i dodatnim resursima.

NAKNADNO AŽURIRANO: Važna obavijest: termin Hacking Nighta je pomaknut za dva tjedna, na petak, 13. travnja.

Referenca: eskills.hr

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.