Objavljen je XBMC 11.0 – Eden

Objavljena je nova verzija ovog multimedijalnog centra. Za one koji ne znaju, XBMC je GPL multimedijalni centar pomoću kojeg možete pregledavati slike, slušati muziku, te gledati filmove. Podržava gotovo sve popularne kodeke, pokrenuti će CD-ove, DVD-ove i nekodirane Bluray datoteke direktno s diska ili kao iso sliku, može streamati multimedijalne datoteke preko kućne mreže, a sposoban je i pokrenuti multimedijalne datoteke snimljene kao zip i rar arhive.

Dizajniran je tako da svim funkcijama možete pristupiti s kauča putem daljinskog upravljača, tipkovnice ili miša. Kada vam dosadi standardni izgled, sučelje možete promijeniti jer su dostupni brojni skinovi.

 

Izgled XBMC sučelja

 

Tvorci XBMC-a su se ovaj puta dobro potrudili da svojim korisnicima pruže unaprijeđeno iskustvo. Ispravljeno je dosta grešaka, a pregledavanje filmova i fotografija bi sada trebalo biti ugodnije uz poboljšan prikaz.

Do sada je XBMC pružao samo sučelje za pregledavanje multimedije. Od ove verzije ako instalirate XBMC zasebno na hard disk ćete dobiti i punokrvni operativni sustav u pozadini. XBMCbuntu je zasnovan na LXDE Ubuntuu. Naravno, punokrvni operativni sustav ne morate nikada vidjeti jer se XBMCbuntu boota u svoje sučelje. Jedino ako poželite možete se logirati u Lubuntu.  Ako se zaželite surfanja po internetu dostupan vam je Chromium preglednik s instaliranim Flashom.  Na raspolaganju vam je i centar softvera u kojem možete instalirati sve programe dostupne u Ubuntuu.  Vjerujemo da će se ova mogućnost svidjeti svima.

Za one koji se plaše instalacije, XBMC možete koristiti i kao LiveCD, a možete ga naknadno instalirati na Linux distribucije, Windowse, Mac, Apple TV i iOS.

XBMC i osobno koristim već duže vremena i mogu ga samo preporučiti svima koji imaju negdje neko računalo viška. Umjesto da vam skuplja prašinu na tavanu, spojite ga na televizor i kućnu mrežu. Nađite neku jeftinu bežičnu tipkovnicu i uživajte u ovom vrhunskom multimedijalnom centru. Vjerujte, vaši prijatelji će se šokirati jer XBMC izgleda kao nešto što ste platili koju tisućicu kuna, ne računajući majstore koji su vam ga instalirali.

Najnoviji XBMC preuzimite ovdje:http://xbmc.org/download

Pogledajte kako to sve izgleda na ovom kratkom videu:

Puni popis izmjena možete vidjeti na sljedećoj poveznici.

Autor: Branko S.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
VN:F [1.9.22_1171]
Stari sustav ocjenjivanja
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Objavljen je XBMC 11.0 - Eden, 5.0 out of 5 based on 1 rating

You may also like...

3 komentara

 1. b4sh napisao:

  Interesantan plugin za XBMC :::> IceLibrary

  What is this?

  IceLibrary is similair to the Icefilms.info addon made by anarchintosh in the way that it is used to launch movies and TV shows found on the streaming site http://www.icefilms.info. The difference between this plugin and the one made by anarchintosh is that IceLibrary lets you import the movies and TV shows to XBMC video library

 2. denis napisao:

  Takoder moja preporuka odlicna stvar 🙂

 1. 20. travnja 2012.

  […] Izvor ovdje… […]

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.