Mageia se odlučila za devetomjesečni razvojni ciklus

Mageia se odlučila za devetomjesečni razvojni ciklus (u raspravi oko razvojnog ciklusa predložena su tri razdoblja – prvo je bilo šest mjeseci, drugo devet, a treće dvanaest). Svako razdoblje ima svoje prednosti i nedostatke.

Šestomjesečni razvojni ciklus pruža najnoviji softver, najažurniju podršku za hardver, te ostajanje u fokusu s distribucijama poput Ubuntua i Fedore. Negativnost je naravno kratko vrijeme za ispravak grešaka i nestabilnost prilikom izlaska. Jednogodišnji razvojni ciklus pruža najveću stabilnost, ali i nešto manju ažurnost oko softvera i hardvera, te ispadanje iz fokusa i gubitak interesa zbog dugog razvojnog ciklusa, tako da je odluka pala na devet mjeseci. Svako izdanje će biti podržano osamnaest mjeseci (u budućnosti se predviđa i LTS verzija koja će izlaziti svakih osamnaest mjeseci, a biti će podržana tri godine).

Mageia 2 će izići u travnju 2012. godine (prva alfa će biti predstavljena u studenom ove godine). Imati će KDE 4,7 i Gnome 3,2 te Linux 3.0 kernel, koristit će novu Oxygen temu a najvjerojatnije će imati i više igara. Razmatralo se i o 64-bitnom LiveCD-u i promjenama u instalacijskom sučelju.

Prvu verziju Mageiae možete preuzeti na web adresi: http://www.mageia.org/en/downloads/

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
VN:F [1.9.22_1171]
Stari sustav ocjenjivanja
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

You may also like...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.