Objavljen Skype 2.1 Beta

Opće je poznato da Skype u verziji za Linux uvelike kaska za Windows inačicom, pati od velikog manjka opcija i nudi samo osnovnu funkcionalnost. Kako se ipak radi o zatvorenom, vlasničkom softveru, korisnicima Linuxa ostalo je jedino apelirati na razvijatelje, odnosno dati im do znanja kako smo i mi njihovi korisnici (doduše, najčešće zbog raširenosti Skypea u poslovnoj primjeni). Nakon pauze od gotovo godinu dana, stiže nam nova verzija, brojčane oznake 2.1 a trenutno je još uvijek u beta izdanju. Novosti je tek nekolicina, ali su svakako dobrodošle.

Sada je tu SILK kodek koji bi trebao omogućiti bolju audio kvalitetu, čak i na sporijim vezama, podržan je video visoke kvalitete kao i PulseAudio. Kontakti se sada mogu organizirati po grupama, moguće je dopisivanje putem SMS-a, tu su novi emotikoni i sitnica koja će, vjerujemo, razveseliti mnoge – ugrađen je indikator tipkanja, pa sada možete vidjeti kad vam druga strana piše poruku.

Ako ste nestrpljivi za finalno izdanje, beta verziju možete preuzeti na web stranici http://www.skype.com/download/skype/linux (postoje gotovi paketi za Ubuntu 8.04, Ubuntu 8.10, Debian Lenny, Fedora 9 & 10 i openSUSE 11).

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
VN:F [1.9.22_1171]
Stari sustav ocjenjivanja
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

You may also like...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.