Objavljen VectorLinux 6.0

VectorLinux, distribucija bazirana na Slackwareu, nedavno se pojavila u verziji 6.0, kodnog imena “Voyager”. Poznata je po vrhunskim performansama; radi vrlo dobro na starijem hardveru, dok na modernim računalima doslovno “leti”. Kao što smo već spomenuli, baza joj je Slackware 12, dolazi s Linux kernelom 2.6.27.12 i Xfce 4.4.3 radnim okruženjem, dok se u repozitorijima nalazi preko 1000 paketa.

Nova verzija navodno donosi velika poboljšanja u prepoznavanju hardvera; posebice što se tiče podrške za wireless i web kamere. Predstavljen je i posve novi GUI (grafički) instalacijski program, Wicd za rad sa mrežom, Firestarter kao firewall, Slapt-get i Gslapt upravitelji paketima, te Vasm – sustav za podešavanje sistema.

Ugrađena je podrška za gledanje DVD-ova, multimedijalni codeci, Java i priložen je poveći broj raznih aplikacija. VectorLinux dolazi u dva izadnja: besplatni “VectorLinux 6.0 Standard” i “VectorLinux 6.0 Deluxe”, koji možete kupiti po cijeni od 23$ (dolazi sa dodatnim aplikacijama i mogućnostima koje ne postoje u “Standard” verziji).

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
VN:F [1.9.22_1171]
Stari sustav ocjenjivanja
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

You may also like...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.