Ovog ljeta na edXovom online tečaju naučite osnove Linuxa!

Za sve koji se do sada nisu susreli s Linuxom, ali i za one koji su u Linux vodama plivali samo površinom ovo ljeto bi moglo biti jako zanimljivo!

Naime, Harvardova i MIT-ova platforma za online edukaciju – edX će u suradnji s Linux Foundationom održati besplatni online tečaj na kojem će polaznici naučiti osnove Linuxa. Na tečaju će se učiti osnove rada u terminalu i grafičkim okruženjima te će se polaznike upoznati s najpoznatijim distribucijama Linuxa. Obradit će se osnovni alati i tehnike koje u svakodnevnom radu koriste sistemski administratori, programeri i obični korisnici.

edX

 

Nakon završenog tečaja polaznici će imati dobru osnovu za navigaciju distribucijama Linuxa, a tečaj će poslužiti i kao čvrst temelj za eventualnu dodatnu edukaciju za posao sistemskog administratora na Linux platformama.

Podsjetimo, u IT sektoru se sve više traže sistemski administratori koji se dobro snalaze na Linuxu. Navodno je potražnja za takvim stručnjacima veća od trenutne ponude.

Preduvjet za pohađanje tečaja je osnovno znanje korištenja računala. Tečaj će biti u potpunosti besplatan i moći će mu pristupiti svi zainteresirani.

Pratite novosti na službenoj stranici edXa, a i mi ćemo se truditi da na vam na vrijeme javimo sve novosti o ovom zanimljivom tečaju. Detaljnije o edukaciji putem edXa pročitajte na njihovoj FAQ stranici.

 

Izvor:edX

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Ovog ljeta na edXovom online tečaju naučite osnove Linuxa!, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.