Paradies Foto – zanimljiv komad softvera iz obližnjeg DM-a

U zadnje vrijeme polako postaju trend fotoknjige. Za razliku od klasičnih fotoalbuma u kojeg se ulažu razvijene fotografije, bilo snimljene analogno ili digitalno, fotoknjige sadrže fotografije otisnute na posebnom papiru. Kako je moguće dodavati i tekst finalni proizvod je zapravo svojevrsna publikacija.

U odnosu na klasične albume, fotoknjige su cijenom tu negdje, ali zato imaju jednu veliku prednost: postoji kopija u digitalnom obliku. Tako da u slučaju gubitka uvijek možete izraditi novu.

I kakve sad veze ima DM s tim? Evo kakve! Na sljedećoj poveznici možete preuzeti program za kreiranje fotoknjiga Paradies Foto njemačkog proizvođača fotopapira CEWE. Kao što se vidi na slici, dostupna je i nativna verzija za Linux.

Program je pisan u Qt-u, preveden na hrvatski jezik, vrlo je detaljno dokumentiran i na hrvatskom jeziku. Relativno je jednostavan za korištenje. On zapravo kombinira DM-ove foto-usluge s svojevrsnim uređivačem fotografija i albuma. Početni prozor vam nudi odabir veličine i vrste fotoknjige, a nakon odabira pokreće se Asistent CEWE foto knjige. Svoj projekt možete spremiti lokalno i odnjeti u DM na CD-u ili ga poslati internetom. Fotoknjigu, tj. narudžbu moguće je spremiti jedino u njegovom .mcf formatu. Bogat je opcijama. Moguće je još kreirati i naručivati čestitke, kalendare, šalice, majice i sl. Evo nekih prikaza prozora…

Sučelje aplikacije

Za detaljnu recenziju ovog programa i za usporedbu sa druga dva slična iz pera stanovitog A. Cerovečkog posjetite sljedeću stranicu: www.e-fotografija.si/templates/. Zaista, nakon ovog klasičnim fotografijama možemo reći zbogom. Zar ne?!

P.S. Da se razumijemo, nije mi bila namjera reklamirati DM! Draži mi je Kozmo … 🙂

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

2 Komentara

Dodaj svoj

Ja imam instalinra Ubuntu 16.04. i imam problem sa instalacijom CEWE foto aplikacije. Kada kliknem na install.pl otvori mi se u gedit. Ima li tko ideju što da učinim?
Unaprijed hvala! lp,
Davorka

Otvori temu na forumu i daj link na aplikaciju koju želiš instalirati, ali po grešci treba ti instaliran Python i program se instalira iz konzole, ne sa klikom.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.