Predstavljen HROpenWiki projekt

Dragi korisnici otvorenih operacijskih sustava i otvorenih aplikacija, predstavljamo Vam projekt za kojega bi željeli da postane globalni wiki za Linux i ostale otvorene sustave i aplikacije – HROpenWiki

Za one koji žele izgrađivati Wiki:

Dosta je već učinjeno i definirano, ali dosta posla i ostaje. Naime, struktura je izgrađena, a i dosta sadržaja je već u bazi, ali daleko od kraja.
Zato Vas sve pozivamo da pomognete u izradi ove plemenite ideje, a kako bi upravo početnicima olakšali prelazak na Linux, te oslobodili portale i forume i njih same od nepotrebnih pitanja, te im ponudili brži odgovor na ono što ih muči.

Kako se je teško usredotočiti na sve strane koje ovaj Wiki pruža bilo bi dobro da se odredite gdje želite pisati (naravno, ništa vas ne sputava da pišete za bilo koju tematiku, čak i nevezano uz Linux jer ima ovdje rubrika i za BSD i ostale operativne sustave i aplikacije). No kako je Wiki usredotočen na početnike, možda ne bi bilo loše da se primarno usredotočimo na četiri cilja i to ovim redom:

  1. GNU/Linux za početnike
  2. GNU/Linux distribucije
  3. Desktop aplikacije
  4. Linux Hardver

Sve bitne upute i primjere pisanja ovih stranica naći ćete upravo ovdje, a same detalje oko sintakse mediawikia pronaći će te ovdje, pa bi bilo dobro da taj materijal svakako proučite prije pisanja bilo čega.

Kako pomoći, odnosno što raditi?

  1. Treba se logirati u sustav Wikija, jer u protivnom ne možete dodavati ili editirati materijal (Gore desno je login)
  2. Izaberite si domenu u kojoj će te raditi i pišite tekstove, na način kako je to već napravljeno u primjerima.
  3. Ili, ako nemate dara za pisanje, možete pročešljati net i pronaći korisne postove, te ih prebaciti na Wiki u određene rubrike, a prema primjerima
  4. Možete dati i neku svoju ideju, no smisao je Wikija da svatko konstruktivno sudjeluje koliko može, a ne krtike…

Kako će sigurno biti pitanja, trebati će netko pomoć, prijedlog i sl. Otvorena je posebna tema za takve stvari u podforumu Linux za sve , pod temom: OpenWiki – pitanja, prijedlozi, pomoć.

Za nove u otvorenoj zajednici:

Pozivamo sve novopečene Linuxaše da prije postanja bilo kakvih pitanja na forumu, obavezno prouče i pročitaju sadržaje Wikija namjenjene njima. Na taj način upoznati će se sa koncepcijom i terminologijom otvorenog softvera, GNU/Linux operacijskog sustava i početničkim problemima vezanih uz iste.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
VN:F [1.9.22_1171]
Stari sustav ocjenjivanja
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

You may also like...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.