Priručnik: Linux Starter Pack

Svaki početak je težak – to su nam govorili kao malenima, a tokom života uvjerili smo se u to više puta. Današnje Linux distribucije uglavnom su pojednostavljene do krajnjih granica i prilagođene prosječnom korisniku. Ipak, prvi susret sa nečim novim i nepoznatim zna biti neugodan; susrećete se sa pojmovima za koje do jučer niste niti znali da postoje, na raznim forumima filaju vas uputama koje su u teoriji jednostavne, dok su u praksi prilično zbunjujuće za početnika.

Prošli tjedan ponudili smo vam štivo koje će od vas napraviti Linux gurua, ali kako nemaju svi vremena i volje za tu avanturu, ne brinite – opet imamo nešto za vas.

Linux Starter Pack je priručnik na 130 stranica i od nedavno je u potpunosti besplatan. Početnicima će svakako biti zanimljiv zbog pristupa kojim se obrača čitatelju – “objasni mi kao malom djetetu”. Fokusiran je na Ubuntu Linux, što je u neku ruku i logičan odabir (Ubuntu slovi kao distribucija vrlo pristupačna početnicima), dok je pokriveno apsolutno sve.

Započet ćete s instalacijom, upoznati se s desktopom, naučiti instalirati nove programe, podešavati sistem, brinuti se o sigurnosti, rješavati nastale probleme, pa čak i naučiti raditi s velikim brojem aplikacija.

Priručnik detaljno prolazi kroz upotrebu uredskog paketa OpenOffice.org, snimanje optičkih diskova, internet komunikacija preko IM-a ili VOIP-a, skidanje torrenta, preuzimanje, obrada i organizacija fotografija s vašeg digitalnog fotoaparata, rad u GIMP-u, Inkscapeu, Scribusu…

Vjerujem kako smo rekli dovoljno – znate što vam je činiti, kliknite ovdje za preuzimanje PDF datoteke i upoznajte se sa Linuxom na najbezbolniji način.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
VN:F [1.9.22_1171]
Stari sustav ocjenjivanja
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

You may also like...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.