Radionica 3D printanja u #labOS Media labu

Radionica “3D printanje” pod vodstvom stručnjaka za 3D vizualizacije Hrvoja Čopa i Brune Blažinča održat će se 24. i 25. studenog u Multimedijalnom laboratoriju za otvorene tehnologije  #labOS u Domu tehnike, u Osijeku.

 

Voditelj radionice: Hrvoje Čop
Suradnik: Bruno Blažinč

Vrijeme: 24. studenog i 25. studenog, 2012.

Raspored: subota – 13 do 18 sati;
                nedjelja – 12 do 15 sati.

Mjesto: #labOS Media lab, Dom Tehnike, Trg Jurja Križanića 3, Tvrđa, Osijek
Organizator: Multimedijalni laboratorij za otvorene tehnologije #labOS, Dom tehničke kulture Osijek

 

Broj polaznika: 15 max
Polaznici trebaju po mogućnosti ponijeti svoja računala, no nije obavezno.

 

Ciljana publika: učenici, studenti, umjetnici, wanna be hakeri, dizajneri, DIY entuzijasti, ljudi svih dobi spremni na učenje.
U uvodnom predavanju bit će objašnjene razne tehnologije 3d printanja i njihov razvoj te razlike između komercijalnih i sve prisutnijih DIY te kućnih 3D printera.

 

Na radionici će svatko imati priliku vidjeti i raditi s alatima za 3D printing, tijekom proizvodnje plastičnih dijelova koristit će se open source softver Cura (koji priprema 3D modele za printanje) i PrintRun (koji pogoni sam printer). Na radionici će se koristiti UltiMaker 3D printer koji koristi tehnologiju ekstuzije plastičnog materijala prilikom kreiranja 3D objekata.

Dizajniranje predmeta za ovakve 3D printere je zanimljivo i izazovno jer se pri razmišljanju moraju kombinirati funkcionalnost i različiti tehnički zahtjevi koji su nužni za uspješno printanje. Ukoliko bude zainteresiranih za 3D desing možemo napraviti u sklopu radionice i brainstorming i izradu prototipa nekog predmeta.

Predstaviti će se i web stranica http://www.thingiverse.com/ na kojoj umjetnici i 3D designeri postavljaju svoje 3D modele drugima na slobodno korištenje.

 

Kotizacija: 100,00kn članovi #labOS Media laba
150,00kn učenici, studenti, nezaposleni, umirovljenici
200,00kn ostali

 

Svi polaznici trebaju obavezno ispuniti preliminarni upitnik –  http://bit.ly/3d-printing-prijava, nakon prijave, u roku od 24h, informirat ćemo vas o detaljima radionice. Za sva dodatna pitanja slobodno nas kontaktirajte putem emaila info@linux-osijek.org

 

O voditelju radionice:
Hrvoje Čop, specijalist za 3D vizualizacije. Studirao na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu, no pred kraj ipak odlučio posvetiti se u potpunosti radu u 3D i 2D dizajnu. Posljednjih 10 godina izrađuje 3D modele i vizualizacije projekata za mnoge arhitektonske i dizajnerske urede. Bavi se i grafičkim dizajnom, te u zadnje vrijeme istražuje rapid prototype tehnologije.

Od početka 2012. zaposlen kao umjetnički direktor u tvrtci Amalgam games, jedinoj u regiji koja se bavi smišljanjem i dizajnom originalnih društvenih igara na ploči. Osim sustavnim povećavanjem kolekcije društvenih igara, u slobodno vrijeme bavi se fotografijom, bacanjem frizbija i proučavanjem više-manje svega što ima lampice i gumbe, proizvodi zvuk ili ide na struju.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.