Raspberry Pi stiže krajem mjeseca

Na pitanje iz naslova mnogi željno iščekuju odgovor – čini se da ova igračka uživa veliku popularnost. Mi smo se već par puta osvrnuli na temu, pa vjerujemo da ste upoznati s detaljima.

Točan datum pojavljivanja u prodaji još uvijek nije poznat, ali to nije zasmetalo određene portale da prošire netočne informacije. Mnogi su ostali razočarani kad su pročitali da Raspberry Pi na police dolazi tek u rujnu i da bi cijena, koja je glavni razlog uspjeha ovog projekta – mogla narasti.

Sve ovo zasmetalo je, da ne kažemo naljutilo proizvođača, koji se oglasio putem službene web stranice i demantirao gornje tvrdnje (navodno se radi o krivoj interpretaciji prilikom intervjua). Raspberry Pi moći ćete kupiti krajem mjeseca, putem web stranice raspberrypi.org po najavljenim cijenama (25 dolara za “Model A” odnosno 35 dolara za “Model B”), koje ako se budu mijenjale, mogu ići samo dolje, kažu u izjavi. Trenutno nemaju prednarudžbe u planu.

Pored dva najavljena modela, u planu je i tzv.”Consumer release” odnosno verzija namijenjena u edukacijske svrhe, s integriranim softverom za tu namjenu.

Autor: Ivan Galgoci

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

9 Komentara

Dodaj svoj

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.