U ponudi tvrtke System76 našla se dva prijenosnika s Ubuntuom 12.04 LTS

Ako slučajno niste upoznati, tvrtka System76 prodaje računala isključivo s predinstaliranim Ubuntu Linuxom, i to još od 2005. godine. Ponuda se prostire od malenih nettopova, desktop računala, prijenosnika raznih veličina te servera.

Očekivano, s izlaskom nove verzije Ubuntua 12.04 LTS, instantno su se pojavila dva modela prijenosnih računala s predinstaliranom uzdanicom iz Canonicala. Birati možete između 14.1″ modela naziva Lemur Ultra i 15.6″ modela pod nazivom Pangolin Performance.

System76

Prijenosnici su opremljeni s trećom generacijom Intelovih procesora – Core i7-3610QM, koji će uz 4 GB DDR3 radne memorije svaki zadatak obaviti s lakoćom. Za spremanje podataka tu je tvrdi disk kapaciteta 500 GB (ako ste se slučajno pitali, Windows odnosno meta key na svim tipkovnicama je zamijenjen Ubuntu logom). Cijene započinju od 689 dolara na više.

Čitavu ponudu možete pogledati na web stranici www.system76.com

Reference: System76, OMGUbuntu, Wikipedia

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

4 Komentara

Dodaj svoj

Kod ovakvih računala bar znaš da će sve raditi bez prethodnog podešavanja. Imao sam jednom Della s predinstaliranim Ubuntuom. Milina za instalirati bilo koju distru.

Ubuntu 12 je dosta sporiji u odnosu na verziju 11.
isprobano i ne sviđa mi se.
trenutno imam debian, ali ne radi mi kako treba virtualizacija.
tako da čekam fedoru 17.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.