Valve poklanja svoje igre Debianovim razvijateljima

Dugo vremena nismo pisali o Valveu i njihovom Steam OS-u, pa donosimo kratku vijest koja će razveseliti sve Linuxaše. Nakon prvih predstavljenih Steam Machinea, Valve i dalje nastavlja svoju čudnu strategiju guranja Linuxa u igraće vode i kućnu multimediju.

Valveov prototip Steam Machinea

Valveov prototip Steam Machinea

 

Tako su prije par dana odlučili Debianovim razvijateljima pokloniti sve svoje dosadašnje i buduće igre. Dakle, ako ste razvijatelj Debiana, možete se veseliti novim besplatnim naslovima! Naravno, u Valveu taj potez nisu povukli da bi razveselili Debianove razvijatelje, već da bi im dali pristup softveru koji će im pomoći unaprijediti igraće iskustvo na ovoj distribuciji Linuxa. Naime, Steam OS se zasniva na Debianu pa je jasna Valveova korist od svega ovog.

Nažalost, u Valveu ipak nisu odlučili otvoriti kod svojih igara, što bi bio još bolji potez od ovog darivanja. No dobro, to bi ipak bilo malo previše.

Suradnja između Valvea i Debianovih razvijatelja se odvija preko Collabore, poznate tvrtke za open-source consulting. Pristup Valveovom katalogu igara Debianovi developeri dobivaju putem e-mail prijave Collabori. Naravno, za prijavu morate imati službenu e-mail adresu koju Debian dodjeljuje svojim razvijateljima, pa ako ste se unaprijed poveselili lako stečenim besplatnim igrama, znajte da je to uzalud.

 

Izvor:Phoronix

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
VN:F [1.9.22_1171]
Stari sustav ocjenjivanja
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

You may also like...

7 komentara

 1. Kruno napisao:

  Vidio sam da se sprdaju kako će o zadanom initu odlučit dvije od tri dobivene Dote 🙂

 2. Archer napisao:

  Ne slažem se u tekstu da bi trebalo otvoriti Valve igre, pored Steam workshopa, još tražiti da se igre otvore je kranje pe”#$%.

 3. Jazavac napisao:

  Ja se sve bojim da će ovim razvijateljima sad odjednom past produktivnost 😉
  Još da im pošalju Steam Controller for free…
  Jessie na kušnji!

 4. iweb napisao:

  Genijalan potez 🙂

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.