VIA otvara drivere

Dobre vijesti stižu nam iz tvrtke VIA Technologies. Prema riječima Timothy Chana, predstavnika tvrtke, VIA priprema open source inicijativu i najavljuje otvaranje tehničkih specifikacija, izvornog koda svojih drivera i sve druge bitne informacije vezane uz njihove proizvode. Kako je rečeno, VIA će redovito više puta tokom godine pružati svu potrebnu dokumentaciju, kako bi se driveri mogli uskladiti sa novim verzijama Linux kernela i intervalima izdavanja novih verzija distribucija.

Očigledno je da su se u VIA-i ugledali na Intel koji se do sada najviše priklonio open source zajednici. AMD/ATI također je napravio bitne korake, dok se potezi iz nVIDIA-e još uvijek iščekuju. VIA će u dogledno vrijeme otvoriti posebnu web stranicu koja će biti orijentirana isključivo za napore vezane uz izradu Linux drivera, a naći ćete ju na adresi http://linux.via.com.tw.

NAKNADNO DODANO:

Web stranica posvećena open source inicijativi je zaživjela i iz VIA-e nam stiže preko 16,000 linija koda pod GNU GPLv2 licencom. Naravno ovo je tek početak i pred programerima se nalazi veliki posao, a mi ćemo nastaviti pratiti situaciju.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.