Xoom 2 tableti

Motorola je predstavila drugu generaciju Xoom tableta. Za razliku od prve generacije Xoom 2 će dolaziti u dvije veličine. Klasični 10.1 inčni i manji 8.2 inčni tablet ili Xoom Media Edition. Oba pokreće Honeycomb 3.2 a Motorola je obećala nadogradnju na Ice Cream Sandwich.

U srcu oba tableta je dvojezgreni 1,2 GHz Cortex-A9 procesor. Posjeduju 1 GB RAM-a i 16 GB slobodne memorije. Na žalost, što bi se moglo pokazati velikim minusom, niti jedan uređaj nema čitač SD kartica. Motorola se navodno fokusira na pohranu podataka u Oblak. Nije sigurno koliko će blagonaklono na to gledati korisnici još uvijek skupog mobilnog interneta.

Rezolucija ekrana na oba tableta iznosi 1280×800 piksela, a staklo je kvalitetni Gorilla Glass. Ekran bi trebao biti svjetliji i s jasnijim prikazom boja. Zanimljivo je da je ekran zaštićen od nenadanog polijevanja tekućinom. Oba uređaja imaju i HDMI port.

Kamera straga ima pet megapiksela, a prednja ima 1.3 MP. Baterija na većem uređaju traje deset sati, a na manjem šest (u mirovanju i daleko više).

Motorola Xoom 2

Motorola Xoom 2

Oba tableta imaju zanimljiv dizajn, a zatupljeni krajevi i zaobljeni rubovi pružaju priličnu ergonomiju i manje zamaranje kod dužeg držanja u ruci. Malo ćemo biti zločesti pa ćemo se priupitati da li su i nedavne Appleove tužbe imale utjecaja na dizajn tableta?

Ova godina je izgleda godina povratka stilusa. HTC i Samsung su počeli oživljavanje ovog zaboravljenog dodatka, a Motorola je izgleda prihvatila igru. To možemo samo pozdraviti jer je stilus izvrsna stvar kod pisanja bilješki, crtanja i daje dodatnu preciznost u nekim aplikacijama. Vlasnici manje 8.2 inčne verzije na žalost neće imati stilus.

Zanimljiva dodatna oprema će biti HD multimedijska stanica koja će imati zvučnike, HDMI port, tipkovnicu i miša.

Oba uređaja bi se trebala naći u prodaji krajem ove godine.

Izvor: Linux for devicesEngadget

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
VN:F [1.9.22_1171]
Stari sustav ocjenjivanja
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

You may also like...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.