10 prelijepih Gnome Shell tema

Ako ste dvojili oko korištenja Gnome Shell korisničkog sučelja, predstavljamo vam deset prelijepih tema zbog kojih ćete promijeniti mišljenje i možda isprobati neku distribuciju s Gnome Shell korisničkim sučeljem. Za one koji ne znaju, da bismo mogli aktivirati Gnome Shell temu potrebno je prvo instalirati dva paketa koji imaju isti naziv na većini distribucija. Ti paketi su gnome-shell-extension-user-theme i gnome-tweak-tool. Ako to imamo instalirano, tada skinutu Gnome Shell temu raspakiramo u /home/korisničko_ime/.themes mapu i odaberemo ju pomoću Gnome Tweak Tool aplikacije. Pa krenimo.

Elegance Colors

 

Elegance Colors je tema koja mijenja boju prema pozadini radne površine ili GTK temi.

Elegance Colors

 

Ubuntu korisnici temu mogu instalirati iz repozitorija:

sudo add-apt-repository ppa:satyajit-happy/themes

sudo apt-get update && sudo apt-get install gnome-shell-theme-elegance-colors

 

Korisnici ostalih distribucija temu mogu skinuti ovdje, i kada ju raspakiraju moraju samo pokrenuti install.sh datoteku kao administrator. Kada je tema instalirana, pokrenite Elegance Colors iz popisa aplikacija, a pomoću Gnome Tweak Tool aplikacije postavite Elegance Colors temu kao zadanu. Prema zadanim postavkama tema će mijenjati svoju boju ovisno o GTK temi, ali ako želite da tema mijenja boju prema pozadini radne površine tada otvorite .elegance-colors.conf datoteku u vašoj home mapi i umjesto mode=”automatic” upišite mode=”wallpaper”. Možete također postaviti vlastitu boju, tada umjesto mode=”automatic” upišite mode=”other”, a pod color=”rgb(75,141,249)” definirajte vlastitu boju.

Faience

 

Faience je još jedna iznimno lijepa i jednostavna tema za Gnome Shell koju je originalno izradio tvorac famoznih Faenza ikona – tiheum.

Faience

 

Za Gnome 3.4, Faience temu možete skinuti ovdje, a za Gnome 3.2 ovdje.

eOS

 

eOS je tema koja pokušava kopirati ugođaj Elementary OS distribucije i to čini prilično dobro. Možete ju skinuti ovdje, a kompatibilna je s Gnome 3.4.

eOS

Elementary Luna

 

Ovo je još jedna tema po uzoru na Elementary OS, a skinite ju ovdje.

Elementary Luna

Dark Shine

 

Dark Shine je još jedna u nizu transparentnih i detaljno dotjeranih Gnome Shell tema. Kompatibilna je s Gnome 3.4, a skinite ju ovdje.

Dark Shine

A New Start

 

New Start je osvježavajuća proljetna tema, a dolazi i s odgovarajućom GTK temom pa možete uskladiti cijelu radnu površinu. Gnome Shell temu možete skinuti ovdje a GTK temu ovdje.

A New Start

Google +

 

Kao što joj sam naziv kaže, ova tema je napravljena po uzoru na novu društvenu mrežu Google Plus, a ako ste korisnik iste ova tema će vam se zasigurno svidjeti. Za download trk na ovu adresu.

Google +

Holo

 

Holo tema je napravljena po uzoru na novu inačicu Android sustava – Ice Cream Sandwich, pa ako posjedujete smartphone s novim Android sustavom ovo vam je idealna prilika da uskladite svoj mobitel s računalom. Skinuti ju možete ovdje, a u paketu ćete dobiti i GTK temu.

Holo

Ambiance Like

 

Ako želite Ubuntu osjećaj na vašoj Gnome Shell distribuciji, za vas je Ambiance Like tema.

Ambiance Like

Hope

 

Zadnja na popisu nam je ostala tamna Hope tema za Gnome Shell uz koju dolazi i identična GTK tema.

Hope

 

I stigli smo do kraja ovoga članka. Nadamo se da ćete uživati uz ove profesionalne teme za Gnome Shell te uljepšati svoju radnu površinu.

 

Autor: Mario T.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
VN:F [1.9.22_1171]
Stari sustav ocjenjivanja
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
10 prelijepih Gnome Shell tema, 5.0 out of 5 based on 1 rating

You may also like...

2 komentara

  1. retsam napisao:

    Zukitwo, Atolm, London smoke,… Samo niču u zadnje vrijeme, možda bi samo ekipa iz gnome mogla malo poraditi na backward compatibilityu jer ako netko sada koristi gnome 3.4 mislim da se neće previše naveseliti količinu pluginova i tema.