Adobe ukida Air za Linux

Adobe je najavio da će ukinuti podršku za Air na desktop Linux platformama. Verzija 2.7 koja uskoro izlazi više neće raditi na Linuxu. Svoju odluku objašnjavaju malim postotkom Linux korisnika u odnosu na sveukupan broj Air korisnika. U tri godine postojanja Aira, Linux korisnici su činili najviše 1% korisničke baze, a tendencija porasta je bila jako skromna.

Umjesto da svoje resurse usmjeravaju na desktop Linux, posvetit će se brzorastućem i obećavajućem tržištu pametnih telefona i tablet računala. iOS već ima jako velik broj Air aplikacija, a Android također počinje hvatati korak.

Kad se pojavio prije tri godine Air je bio velika nada korisnicima Linuxa jer je obećavao razvoj multiplatformskih programa. Očekivali smo velik broj programčića koji bi radili na svim najpopularnijim platformama, no to se ipak nije dogodilo. Osim gorkog okusa u ustima i osjećaja izdanosti, Linuxaši trenutno imaju malo toga za izgubiti. Najviše će im nedostajati Twitter klijenti, poput TweetDecka koji je postao nezaobilazna Twitter aplikacija.

Svejedno, nije nam jasno kako milijuni Linux korisnika nisu dovoljan broj za Adobe.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.