Daj svoj glas za Marble

Tim Marble koji razvija istoimeni softver organizira natjecanje Voice of Marble u kojem se želi uključiti zajednicu slobodnog softvera u razvoj Marblea. Poziv je zajednici upućen da dade svoj glas za glasovnu navigaciju u Marbleu. Pet najboljih snimki bit će nagrađeno majicom Marbleovog tima.

Svjedočimo sve većem broju mobilnih uređaja koji objedinjuju brojne funkcije kao što su fotoaparat, navigacijski uređaj, mobilni telefon i dr. Zbog njihove raširenosti potrebno je imati slobodan softver koji će u njima vršiti navigaciju. Marble već izvršava tu funkciju, a od sljedeće inačice 1.2 koja izlazi krajem srpnja ove godine, moći će to raditi putem glasovnih uputa. Time se bitno olakšava snalaženje u prometu uz upotrebu mobilnih uređaja.

Općenito se softver sastoji od naredbi, ali i od podataka koje te naredbe obrađuju. Snimke glasovnih naredbi u navigacijskom softveru kao što je Marble upravo su ti podaci. Stoga se Slobodan softver Hrvatska uključio u organizaciju natjecanja i evaluirat će zaprimljene snimke na hrvatskom jeziku.

Ako želite pridonijeti zajednici slobodnog softvera i ako želite biti glas koji će na hrvatskom jeziku voditi građane ka cilju, uključite se u natjecanje Glas Marblea! Informacije o sudjelovanju kao i druge detalje možete pronaći na stranicama projekta. Rok za slanje glasovnih snimaka je 15. srpnja ove godine.

Vijest je preuzeta sa wiki stranice Slobodan Softver Hrvatska.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.