Oolite, igra inspirirana Eliteom

Nekada davno u doba 8-bitnih računala Elite je bila legendarna igra. Za one koji su tada još bili mali, radilo se o igri gdje ste upravljali svojim svemirskim brodom, putovali ogromnim Svemirom, ratovali sa svemirskim gusarima, trgovali s planetima i svemirskim bazama, opremali i mijenjali svoj svemirski brod. To je bila prva igra s neograničenim prostorom. Imala je senzacionalnu vektorsku 3D grafiku i bezbroj mogućnosti. Tada ste ju morali imati.

I nakon tridesetak godina, Elite ima svoju težinu i ljude koji je se sjećaju. Upravo to inspirira moderne obrade koje nastoje približiti duh te igre u modernijem 3D okruženju.

Jedna takva igra je i Oolite. Igra je mala, veličine oko 25 Mb-a i koristi jednostavniju 3D grafiku. Smatra se jednim od uspješnijih obrada Elitea. Svoj život je započela davne 2004. godine, a od 2005. postoji i Linux verzijam (od 2007. godine ju razvija Open Source zajednica). Brojni članovi aktivno dodaju nove elemente (OXP-ove, Oolte Expansion Pack), dodaju su nove misije, nova oprema, novi modeli svemirskih brodova i novi planeti.

Da bi učestvovali u razvoju igre ne morate biti programer -dodatci se izrađuju pomoću jednostavnih alata. Da igra ima svoju kvalitetu i budućnost svjedoče i brojne pozitivne kritike, poput onih u Tech Radaru, Nagu i MacWorldu .

Provjerite u repozitorijima svoje distribucije da li posjedujete ovu igru. Ako ne, možete ju skinuti sa službene stranice.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.