Francuska policija prelazi na Ubuntu

Francuska policija uštedjela je oko 50 milijuna eura od 2004. godine, zahvaljujući postepenoj migraciji na Open Source rješenja, otkrilo je nedavno izvješće. Sve je započelo još 2005. godine kada su Microsoft Office uredski paketi zamijenjeni s OpenOffice-om, da bi postepeno nastavljali s ostalim aplikacijama otvorenog koda, poput Mozilla FireFoxa i Thunderbirda. Nakon pojavljivanja Windows Viste 2006. godine, odlučili su preći na Ubuntu Linux.

U ovome trenutku, preko 5.000 radnih stanica migriralo je na Ubuntu, a zahvaljujući uspješnosti ovog pilot projekta, planiraju do kraja godine postići brojku od 15,000 radnih stanica. Do 2015. godine, kompletna organizacija trebala bi koristiti Linux, što nas dovodi do zavidne brojke od preko 90,000 radnih stanica.

Načelnik francuske policije, Colonel Xavier Guimard, kazao je kako su uspjeli sniziti godišnje IT troškove do 70 % bez ikakvog gubitka radnih mogućnosti. Smatra kako je migracija s Windowsa na Ubuntu predstavila manje izazova nego bi to bio slučaj da su se odlučili za Vistu. “Prelazak s Windowsa XP na Vistu ne bi nam donio previše prednosti, a također bi zahtijevalo treniranje korisnika. S druge strane, prelazak s Windows XP-a na Ubuntu pokazao se kao vrlo jednostavan – dvije najveće razlike su ikone i igre. Igre nam nisu prioritet.” Našalio se Col. Guimard.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
VN:F [1.9.22_1171]
Stari sustav ocjenjivanja
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

You may also like...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.