Francuska vlada ulaže 2 milijuna eura u Debian i Centos

Francuska vlada je izdala natječaj za ICT tvrtke u kojem traži podršku za Debian i CentOS sustave.
Traži se podrška za oko 350 open source programa uključujući rješenja za mail servere, web servere, upravljanje bazama, uredske programe, mrežne alate, sustave upravljanja dokumentima i virtualizacijske alate.
Navedeni programi će se koristiti u većini ministarstava francuske vlade uključujući: Ministarstvo odbrane, Vanjskih poslova, Unutarnjih poslova, Pravosuđa, Rada, Školstva, Poljoprivrede i u Uredu premijera.
Traži se podrška kroz tri godine, a ugovor je vrijedan dva milijuna eura.
Tvrtke koje se prijave na natječaj će morati popuniti opsežnu dokumentaciju na 80 stana u kojoj će između ostalog morati navesti na koji način će implementirati rješenja koja trenutno ne postoje ili više nisu podržana od strane open source zajednice.
Ovo nije prvi puta da Francuska vlada koristi open source rješenja. Njihova policija već duže vremena koristi Ubuntu operativni sustav.
Kvalitetnom implementacijom otvorenih sustava unatoč početno većih troškova dugoročno se može postići značajna ušteda. Nije zanemariv niti aspekt sigurnosti koja je daleko veća na Linux operativnim sustavima nego na češće korištenim Windowsima.

 

Izvor:Joinup

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

1 Komentar

Dodaj svoj

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.