Googleov Android napokon na svome s developerima

Googleov Android operativni sustav konačno je najrašireniji sustav na pametnim telefonima. Međutim, među programerima i kreatora aplikacija koji preferiraju prestiž, visoki potencijal i jednolikost Appleove platforme uživa tek status drugoplasiranoga.

Ali kreatori i programeri aplikacija kažu da bi uskoro moglo doći čak i do preokreta situacije. Tri godine nakon što se Google dogovorio za suradnju s Samsungom i HTC-om i učinio ”napad” na iPhone, Android je došao na svoje, s izgrađenim sustavom plaćanja, visokokvalitetnim uređajima i redizajniranom trgovinom za aplikacije. To je sigurno potaknulo programere i kreatore aplikacija na veću zainteresiranost i na veću motiviranost.

 

Kada je Android pokrenut, mi nismo očekivali prelazak na Android” – kaže Wilkins Chung, suosnivač Thinking Ape-a, kompanije koja je napravila Kingdoms at War aplikaciju.

Oku prihvatljiv dizajn i visoko kvalitetne komponente su ključ za dobru prodaju pametnih telefona i tableta, ali aplikacije i sadržaj tih aplikacija postali su standard kvalitete i bitan dio za cjelokupnu kupnju tih proizvoda.

 

Konačno je Android prepoznat među širolikom publikom, i sada je vrijeme za put prema vrhu!

U ožujku, Google Play je objavio podatak da imaju 700,000 aplikacija, iako analitičari govore da Apple ima kvalitetnije aplikacije nego Google Play.

Potrebno je napraviti što jednostavniji proizvod da bi se pridobila što šira publika potrošača, i da bi se naposljetku, kupio taj proizvod” – kaže Carolina Milanesi, analitičarka Gartnera, kompanije koja se bavi istraživanjem tržišta. Ona navodi da je Android operativni sustav posebno popularan u ekonomiji, gdje su kreditne kartice sve manje raširene, a plaćanje putem mobilnog uređaja sve raširenije i sve korisnije.

Na Android operativnom sustavu, protokol kupovine glazbe se iz godine u godinu sve više unaprijeđuje, ali još ima puno toga za napraviti da bi bio brz i jednostavan kao na iPhone-u” – kaže Jason Titus, šef tehnološkog odjela Shazam-a, popularne aplikacije za Android i Apple.

Zaključak: Android je napravio veliki korak naprijed, no još ga čeka puno posla, i nadam se, da će kroz par godina sustići, a naposljetku i prestići Apple, po svim točkama i zadaćama koje je već unaprijed postavio Apple.
Dva po meni najpopularnija foruma za Android developere su XDA-Developers i CyanogenMod. Oba foruma imaju veliku grupu članova i supportera (i ja sam član btw), držite se toga i zapamtite: Podržite neovisne developere, isprobajte njihove proizvode i aplikacije, jer samo tako ćete im dati motivaciju da rade sve bolje i bolje proizvode.

 

Autor: Matej Badurina Dudić

Izvor:Linux Today; Dawn.com

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

11 Komentara

Dodaj svoj

Ja morarm pohvaliti Cyanogenmod10 koji je radi odlično na mom LG optimusu 2x, puno brži je od službenih lg romova.
Naravno još je u razvoju pa se ponekad pojave neki sitni bugovi, zato se ja drzim updatea 11.05 di mi sve radi kako treba.

Nisam probao, čim je došao CM10 sa nadograđenim driverima koji su falili za optimus 2x (hoču reć lg je morao napisati neke drivere evo naprimjer za hardwersku akceleraciju itd jer bez toga nije radilo slimanje ili gledanje videozapisa) .
Developer Paranoiandroida nije odma izbacio sa tim driverima nego je ajmo recimo poklonio ekipi CM par dana (možda i više ) eskluzive sa tom verzijom androida .
Nije mi se dalo ćekati ali sam čuo da je Paranoidandroid dosta ispoliraniji od CM10 pa ako budem imao prilike skinem njega i nadogradim 🙂

Pohvala za vijest, ali u naslovu se nalazi OGROMNA gramatička pogrješka(vidi se da nema Abz), google-ov, pa spojnica se piše isključivo s pokratama, npr. HTV-ov, ali googleov.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.