KDE 3.5 fork – Trinity

KDE projekt je prošao veliki put od onoga što se nekad zvalo KDE 3.5, do današnjeg KDE SC 4.4. Cijela vojska sljedbenika ostala je razočarana radikalnim pomacima i napustila radno okruženje, dok su istovremeno stizali novi korisnici. U svakom slučaju, KDE SC predstavlja budućnost i korak naprijed – posljednja izdanja govore nam kako se doista radi o svojevrsnoj revoluciji Linux desktopa. Ipak, dobre vijesti i za one kojima je stari KDE draži – na web adresi trinity.pearsoncomputing.net možete naći fork KDE-a 3.5, kodnog imena Trinity.

Projekt je zamišljen kako bi održao KDE 3.5 na životu (na službenim stranicama još uvijek možete preuzeti staru verziju, ali ona se više ne održava), dodatno ispolirao cijelu stvar, i naravno – dodao nove mogućnosti.

Već su napravljena određena poboljšanja na područjima tipa upravljanje displayom, mrežno povezivanje, autentifikacija i dr. Možete se i sami uključiti u razvoj; autori traže pomoć oko podrške za Bluetooth, lokalizacije, artworka i sl., ako ste zainteresirani možete se ovdje prijaviti. Dobrodošle su i novčane donacije koje možete obaviti ovdje.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.