Linux upravljački programi za USB projektore

Kad su u pitanju obični projektori koje spajamo putem VGA odnosno HDMI sučelja, Linux ne zahtjeva instalaciju dodatnih upravljačkih programa. Međutim, u slučaju malenih i lako prijenosnih USB projektora (nazivaju se još i pico, mini, compact, handheld itd.), stvari su ipak malo drugačije.

Ovi uređaji bilježe priličan rast prodaje, a isporučuju se isključivo s upravljačkim programima za Microsoft Windows platformu. Srećom, kako to obično biva u slučajima ovog tipa, nedavno su se pojavili upravljački programi otvorenog kôda. Pogađate, ne od proizvođača uređaja već od strane open source zajednice koja ništa ne prepušta slučaju, pa je tako i ovaj put uzela stvari u svoje ruke, prenosi Phoronix.

Pico USB projector

Pisanje ovih upravljačkih programa za USB projektore zahtijevalo je postupak tzv. obrnutog inženjeringa (eng. reverse-engineering) USB protokola kroz USB dampove, te dekompiliranje i deasembliranje upravljačkih programa za Microsoft Windows platformu. Više o samoj implementaciji (kao i upute za korištenje) možete pronaći na ovom blogu. Ako dođete u posjed jednog od ovih mališana, svakako isprobajte navedene upravljačke programe i naravno, javite nam iskustva.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.