Na brzinu “pohvatajte” GNOME Shell

GNOME Shell, kao značajan tehnološki skok, doveo je korisnike u pomalo nepoznato radno okruženje koje zahtjeva određenu dozu privikavanja. Možete pokušati dobrom starom metodom klikanja svuda naokolo i isprobavanja na “slijepo”, ili možete jednostavno rečeno – RTFM.

Na web adresi live.gnome.org nalazi se svojevrstan “šalabahter” kojeg preporučujemo svima zainteresiranima za GNOME Shell. Sve bitno nalazi se ovdje, samo trebate odvojiti dvadesetak minuta vremena kako bi redom prošli sve, upoznali se sa novostima i u najkraćem mogućem roku priviknuli na pomalo drugačije okruženje.

Kalendar u GNOME Shellu

Kalendar u GNOME Shellu

 

Pored svega što bi očekivali u ovom priručniku, naići ćete i na trikove za koje možda niste znali da su dio GNOME Shella, kao što je recimo ugrađeni alat za video snimanje rada na ekranu (eng. screencast recording tool).

Pošto tekst sadrži priličan broj tipkovničkih kratica, uzmite u obzir opciju izdvajanja najbitnijih stvari u datoteku, ili na papir (poslužit će i jednostavan bookmark).

Priručnik, odnosno “šalabahter” naći ćete na adresi live.gnome.org.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
VN:F [1.9.22_1171]
Stari sustav ocjenjivanja
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Ivan

Osnivač linuxzasve.com portala - autor brojnih tekstova o Linuxu i otvorenim sustavima. Pokazuje izrazite simpatije za informacijske tehnologije, uz naglasak na web i društvene mreže.

You may also like...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.