NitroShare i slanje malih podataka

Koliko ste se samo puta našli u situaciji da morate prebaciti podatke veličine od nekoliko sitnih megabajta s jednog računala na drugo, ne želeći pritom nepotrebno posezati za USB stickom, a da situacija bude još gora, drugo računalo se ne nalazi u istoj prostoriji, ili štoviše, na sasvim je drugome katu?

Da bi vas poštedjeli glavobolje i nepotrebnih koraka, predstavljamo vam mali programčić NitroShare koji će vam skratiti muke i umjesto vas obaviti poslić prebacivanja podataka s jednog računala na drugo.

NitroShare je besplatan mali program, podržan na svim većim operativnih sustavima, s glavnom namjenom da se ponaša kao posrednik (mini server) u prijenosu podataka između dva računala međusobno spojena u lokalnoj mreži (LAN-u).

Nakon instalacije, pri prvome pokretanju programa, program vas korak po korak vodi kroz podešavanje postavki te na automatsko povezivanje računala između kojih želite obaviti razmjenu podataka.

initial-setup

 

scanning-complete

 

Poslati podatke nikada nije bilo lakše! Možete koristiti standardnu metodu preko izbornika koji vas pita koji podatak ili direktorij želite poslati, ili metodu povuci/pusti (drag ‘n drop). Nakon odabira datoteke prijenos kreće automatski.

sent2

 

machine

 

Program ima par sitnih, lijepo osmišljenih dodatnih funkcija poput generiranja potvrdne sume (checksum) za provjeru točnosti podataka pri slanju i opcije komprimiranja podataka prije slanja kako bi prijenos bio još brži i pouzdaniji.

general

 

tra

 

receive

 

Ovaj program je idealan za prijenos malih podataka (do par megabajta), točno do one granice “bi, ne bi posezao za USB stickom“.

 

Autor: Mijo

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.5/5 (8 votes cast)
NitroShare i slanje malih podataka, 4.5 out of 5 based on 8 ratings

16 Komentara

Dodaj svoj

Ima ukoliko je podatak bitan i povjerljiv te nije za svačije oči ..
.. a npr. googleove su oči ogromene, pa nisu bez vraga i naočale napravili 🙂

Da mi je vidit taj bitan podatak uuu… Imate fobije ljudi… a šta ako je taj podatak oko 1,3 MB preveliki taj nitroshare?! EEE onda ćeš izabrat nešto iz onog što sam naveo i bolit će te klinac za Google i ostale nebuloze moj prijatelju.

Sam si jednom napisao da sharing is caring.. Canonial,Google,Facebook,Google +,Microsoft… ja mislim da ionako sve znaju o meni (nama)…

Jedno je sharing a drugo je davanje svojih osobnih informacija dobrovoljno. Isto tako možeš ići ulicom i ključeve od kuće, pin od računa i ušteđevinu dati nepoznatoj osobi. Sigurno nebi to napravil. No po čemu su onda Canonical, Facebook i Microsoft drugačiji?

Ja vecinom sve bitne informacije drzim u glavi nekako mi je najdraze pogotovo u ovo vrijeme od kad je skype preuzet od micosofta i nekakve taje putanje nasih podataka odlaze u neke cudne smjerove zato samo u glavi i u mome malom tajnom bloku ;)) .

LP b4sh

nevjerojatno me podsjeca na Windows Messenger 😀 Radis radis a odjednom se netko sjetio da bi ti mogao pokvariti dan izazivanjem pop-upa dok pises…

Stalno se vrtimo u krug sa prozvakanim “idejama” 🙁

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.