Objavljen Amarok 2.2.2

Amarok je jedan od najpopularnijih svirača multimedije za GNU/Linux operativni sustav. Iako dolazi podrazumijevano instaliran na sustavima sa KDE SC radnim okruženjem, jednako je popularan i kod GNOME korisnika.

Nažalost, još od pojave verzije 2.0, Amarok je lagano počeo gubiti na popularnosti, program je razvijan od nule i prvo 2.0 izdanje je bilo prilično siromašno, a na očigled je odavalo dojam nedovršenosti… Estetski je prilično poboljšan (naravno, ovo je mišljenje potpisnika ovih redova), dodane su nove opcije, ali i dalje neke osnovne stvari ostaju izostavljene, kao što je npr. ekvilajzer.

Posljednje izdanje Amaroka, pod kodnim imenom “Maya Gold”, objavljeno je u verziji brojčane oznake 2.2.2. Osim što su ispravljeni mnogi nedostaci iz prethodnih izdanja, vraćena je podrška za “Moodbar”, olakšana je mogućnost izmjene riječi pjesama… Na sljedećoj verziji Amaroka , 2.2.3 odavno se radi, a službeno izdanje trebalo bi se pojaviti već početkom sljedećeg mjeseca.

Službena prezentacija gdje se možete detaljno upoznati sa izdanjem, potražiti podršku i preuzeti Amarok 2.2.2 nalazi se na adresi: http://amarok.kde.org/en/releases/2.2.2

Za Ubuntu korisnike:
Novi Amarok dostupan je i preko „Ubuntu Software“ centra, kao i u vidu nadogradnje ukoliko već imate instaliranu neku od prethodnih verzija. Napomena: ukoliko instalirate Amarok i uporno odbija da pusti mp3 formatu , potrebna je instalacija određenih paketa:

sudo apt-get install libxine1-ffmpeg gstreamer0.10-plugins-ugly

 

Autor: Vladimir Jojić

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.