Objavljen KDE 4.2.1

Prošlo je više od mjesec dana kako nam je stiglo KDE 4.2 radno okruženje, dok smo prošli tjedan dobili tzv. “point” izdanje – KDE 4.2.1, kodnog imena “Cream”. Nadogradnja se preporučuje svim korisnicima KDE-a (čak i ako ste još uvijek na verziji 3.5, možda je sada pravo vrijeme za nadogradnju?), kako bi imali još bolji i stabilniji sistem. Kao što je to i inače običaj sa “point” izdanjima, nije predstavljeno ništa novo niti revolucionarno, uglavnom se sve svodi na poliranje i ispravke bugova kompletnog radnog okruženja i aplikacija koje se isporučuju sa istim.

Najuočljivija poboljšanja napravljena su u Okularu (preglednik dokumenata), zatim ispravljen je poveći broj prilično iritantnih bugova u Kopeteu (Instant Messnger), KMailu i KHTML-u. Također, nadograđeni su i prijevodi za više od 50 jezika.

KDE tim vam želi mnogo zabave i produktivnosti s ovim izdanjem, te nastavljaju raditi prema verziji 4.3, koja bi se trebala pojaviti ovo ljeto. U međuvremenu, otprilike svakog mjeseca pojavljivat će se “point” izdanja sa ispravkama bugova, koje ste svi pozvani prijaviti na http://bugs.kde.org/.

Službenu najavu za KDE 4.2.1 pročitajte na ovim stranicama, dok detaljni changelog pročitajte ovdje.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
VN:F [1.9.22_1171]
Stari sustav ocjenjivanja
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

You may also like...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *