Osam najpoželjnijih Android tableta

Android se sramežljivo pojavio 2008. godine. Tada je predstavljen samo jedan model telefona i nije mu se predviđala blistava budućnost. U to doba bio je prepun nedorečenosti i bugova i nije pružao baš najugodnije iskustvo korisnicima. Sada je priča drugačija. Već nekoliko mjeseci Android je vodeći operativni sustav na pametnim telefonima, prestigavši do tada vodeći Appleov iOS.

Ova godina obilježava još jedan takav sramežljiv početak Androida, ovoga puta na tržištu tableta. I ranije je bilo pokušaja izrade Android tableta, ali se može reći da je jedino Galaxy Tab donekle uspio ugrabiti mali dio tržišta iPadu.

Ove godine Google je predstavio Honeycomb ili Android 3.0, verziju Androida izrađenu posebno za tablete i prvu koju Google službeno podržava za ovaj tip računala. Vrijeme će pokazati hoće li Android ponovno uspjeti preoteti većinu iOS-u, odnosno Appleovom iPadu koji trenutno suvereno vlada tržištem tableta.

Android Honeycomb

Na sljedećoj poveznici pročitajte o osam top Android tableta koji se trenutno nude na tržištu. Izbor je zaista velik: Motorola Xoom, HTC Flyer, ASUS Transformer, Galaxy Tab 10.1, Panasonic Viera Tablet, Lenovo LePad, LG Optimus Pad, Acer Iconia Tab.

Nudi se svašta. Od klasičnih tableta poput Samsung Galaxy Tab-a, preko tableta koji imaju svoj dock i dodatke poput Motorole Xoom, pa do tableta koji imaju svoju odvojivu tipkovnicu i u stvari predstavljaju križanca između netbooka i tableta (ASUS Transformer i Lenovo LePad).

Android-tablets

Ako imate prijenosno računalo, pametni telefon i desktop računalo, pitanje je treba li vam zaista tablet računalo. Vjerojatno ne, ali kada vidite što ova mala računala mogu, sve teže ćete se odupirati trendu i kupnji jednog takvog ljubimca. Video prezentacije ovih tableta i Honeycomba su prilično impresivne.

Iako zamjeramo Googleu što odugovlači s otvaranjem koda za Honeycomb, u nadi da će to na kraju ipak učiniti držimo fige za još jedan uspjeh ovog operativnog sustava zasnovanog na Linuxu.

Autor: Branko S.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.