Ova pametna olovka bazirana na Linuxu ispravlja pravopisne pogreške

Izumitelj želi sačuvati umjetnost ručnog pisanja i to planira napraviti uz pomoć Linux-olovke, piše Wired.

Na KickStarteru već je moguće obaviti prednarudžbu Lernstiftovih gadgeta. Lernstift je njemački naziv za „olovku za učenje“. Radi se o pametnoj olovci baziranoj na Linuxu, koja će pisca upozoriti kad napravi pogrešku, na sličan način kao što to rade tekstualni procesori današnjice. Osim ispravljanja pravopisa, ova pametna olovka pomaže učenicima (ali i nama starijima) poboljšati vlastiti rukopis.

Lernstift Linux smart pen (pametna olovka)

Slični gadgeti već postoje, ali Lernstift ima nekoliko bitnih prednosti. Za početak, ne zahtijeva uporabu posebnog papira, što je, složit ćete se, bitna stvar te donosi mogućnost izmjenjivanja vrhova olovke.

Iako je digitalno pisanje danas nezamjenjivo, autor ovoga gadgeta izražava veliku sumnju u priče o tome da će „staromodno“ pisanje olovkom otići u zaborav, a njegove tvrdnje podupire i par znanstvenih istraživanja, piše Wired.

Lernstift dolazi s ugrađenim operacijskim sustavom Linux, ali nažalost, softver za upravljanje senzorima olovke je zatvorenog tipa. Razvijateljima ostaje otvoreni API kako bi mogli lakše izrađivati aplikacije za ovu pametnu olovku.

Više o svemu pročitajte ovdje.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (3 votes cast)
Ova pametna olovka bazirana na Linuxu ispravlja pravopisne pogreške, 5.0 out of 5 based on 3 ratings

2 Komentara

Dodaj svoj

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.