Nagrada “Otvorena informatika” za 2012. godinu dodijeljena portalu Linux za Sve

Jučer na otvorenju jubilarne, 20. DORS/CLUC konferencije, sada već tradicionalno, uručena je nagrada “Otvorena informatika”.

Predsjednik RH prof. dr. sc. Ivo Josipović svečano je otvorio jubilarnu, 20. DORS/CLUC konferenciju, te pri tom uručio nagradu “Otvorena informatika” Ivanu Galgociju, pokretaču i uredniku ovog portala, za “izrazite rezultate u razvoju, implementaciji, uporabi i promidžbi otvorenih sustava u protekloj godini”. Galgoci je nagradu primio u ime uredništva koje svakodnevno radi na održavanju ovog projekta.

Predsjednik RH prof. dr. sc. Ivo Josipović uručuje nagradu Ivanu Galgociju

“Nagrada se dodjeljuje skupini stručnjaka-volontera okupljenoj oko portala “Linux za Sve” (linuxzasve.com) zbog izuzetnih postignuća u promicanju operacijskog sustava Linux i slobodnog softvera u Republici Hrvatskoj.Portal već nekoliko godina vrlo profesionalno izvještava o novostima u svijetu slobodnog softvera, te promiče prednosti njegove primjene u osobne, obrazovne i poslovne svrhe.Putem online enciklopedije temeljene na sustavu wiki sustavno klasificira informacije o alatima i pojmovima, te putem foruma pomaže mnogim novim korisnicima slobodnog softvera da što lakše naprave prve korake”, piše u plaketi.

Konferencija DORS/CLUC 2013. se nastavlja, pratiti je možete putem društvenih mreža kao što su Google+, Facebook i Twitter. Naravno, očekujte i naše dojmove koje ćemo objaviti nakon završetka konferencije, kao što je bio slučaj i prošle godine.

DORS/CLUC 2013

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (15 votes cast)
Nagrada "Otvorena informatika" za 2012. godinu dodijeljena portalu Linux za Sve, 5.0 out of 5 based on 15 ratings

26 Komentara

Dodaj svoj

Opaaaaaa!!! Cestitam!! Naravno moram malo i grintat: bilo bi jos bolje kad bi se dr.Ivo malo zauzeo za taj linux kod vlade RH, mogao bi pocet sa svojim uredom 🙂

Tu se svi slažemo, pogotovo radi njegovih istupa prema acta-i, sopi i pipi. No za više informacija o komunikaciji sa njime ili vladom se moraš obratiti hulku, mi ti o tome nemamo informacija.

@Suko, Iv@an i ostatak

Jel smijem imenovati djeljitelje minusa s obzirom da već svi znamo tko su i odakle dolaze ili je to ipak kršenje pravila?

Minus i plus. To binarno iskazivanje mišljenja o komentaru treba ukinuti jer daje točno 1 bit informacija o tome zašto se slažem s nečim ili ne. Dakle, nema nikakve koristi a samo izaziva prepirke – kako je lako posvađati ljude 🙂 . Ako se netko ne slaže sa mnom, volio bih da to i argumentira a 0,1 nije dosta za to. Osim toga, količina minusa ili pluseva ne određuje kakvo će biti nečije mišljenje o tom komentaru. Ljudi (barem oni što dolaze ovamo) misle svojom glavom.

Kako 2? Samo je jedan minus… Ako ima +6 od 8 glasova znači da imamo sljedeće jednadžbe:
Ukupan broj glasova (poz + neg): x+y=8 (1)
Ukupan rezultat (poz – neg): x-y=6 (2)
Iz (1) + (2) slijedi 2x=14, a iz toga slijedi da je x=7.
Dakle 7 poz i 1 neg! 😉

Zar je moguće smanjiti broj minusa? Ako je imao 2 neg, kako sad ima samo 1? Davanjem poz glasova se ne smanjuje broj neg, samo se povećava ukupan rezultat.

Krivo gledaš. Ima 8 glasova od čega je 6 pozitivno. Sustav ne ide da ravna -2 na 0 pa dalje prema gore sa pozitivnima.

“Sustav ne ide da ravna -2 na 0 pa dalje prema gore sa pozitivnima.” – Ne znam što time želiš reći…
“Ima 8 glasova od čega je 6 pozitivno.” – Krivo. Ima 8 glasova; 7 poz. i 1 neg. Kad bi tebi sada netko dao palac gore, a netko drugi palac dolje, imao bi 0 (a 2 su “glasača” u igri.
Mislim da ne postoji mogućnost da se broj neg. (ili poz.) glasova smanji. Postoji samo mogućnost smanjenja ukupnog rezultata kao posljedica odnosa poz. i neg. glasova.

Čestitao bih vam, ali mislim da dr.Ivo nije referentna osoba za ovu tematiku. Inače, svaka čast na radu, redovito pratim portal i čestitam na radu.

Eto i to je gotovo, bilo i druženje sa predsjenikom a sad, kako se stoji sa odborom? Tko su članovi? Koji su zadaci? Tko je za što zadužen? Koja je strategija za promociju slobodnih i otvorenih operacijskih sustava? Koju distribuciju favorizirate i radi čega? Koji su planovi a koje konkretne mjerež? Što je zacrtano za napraviti i realizirati u prvom kvartalu a što u periodu od 5 godina? Koj plan je predstavljen pred odbor? Hvala.

Ponoviti ću ono što napisah na Fejsu:

Osjećam izuzetan ponos što sam od početka uz ostatak osnivačke ekipe LZS-a radio i radim na promicanju Linuxa i FLOSS-a u Hrvatskoj!
Hvala svima koji želite probati slobodan softver, jer zbog vas mi postojimo!

Nisam od početaka al također sam ponosan. Posebice radi tutorijala namjenjenih početnicima i onima koji se tako osjećaju pa se nadam kako će i gospodin predsjenik zaviriti u pokoj te se odvažiti na instalaciju Linuxa.

Nema ti on vremena za Linux – on mora skladati glazbena (ne)djela koje su naj(ne)slušanija u HR i ponositi se sa svim studentima na zagrebačkoj glazbenoj akademiji koji (ne)rado izvode njegove skladbe na završnom ispitu (naravno, moraju barem jednu njegovu skladbu odsvirati). Ahh, Ivo-Ivo 😀

Bravo za sve vas !!!
Kada sam čuo reportažu, na radiu, načulio sam uši i jako sretan za zasluženo proznanje. Iako ja koristim linux godinama, pokušavam ga progurati drugima, i na poslu, jednostavno ne prolazi.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.