Problemi unutar PCLinuxOS projekta

Tabor PCLinuxOS distribucije žestoko je prodrman nesuglasicama unutar tima, što za posljedicu ima veliki broj razvijatelja koji okreću leđa i napuštaju projekt. Problemi su nastali kada je osnivač i vođa projekta, Bill Reynolds (Texstar) uzeo jednogodišnju pauzu i vodstvo prepustio Solis, tadašnjoj primarnoj sistem administratorici distribucije. Razvoj se nastavio, ali u trenutku kada je PCLinuxOS 2009 bio spreman za objavljivanje, Solis je projekt predala Reynoldsu na pregled, koji očito nije bio zadovoljan viđenim, pa je nastupila odgoda od dva tjedna.

Napravljene su određene preinake i nova verzija je ugledala svjetlo dana, ali je tim ostao razočaran Solisinim vodstvom i Reynoldsom, koji se nakon godinu dana izbivanja vratio, i indirektno kazao kako njihov trud nije bio dovoljan. Barem je tako bilo u očima mnogih razvijatelja.

Sama zajednica iza projekta trenutno prolazi kroz veliko regrupiranje; zadaci se sada djele na sekcije i timovi se ponovno organiziraju. Nadajmo se da će uspjeti izgladiti nesuglasice i da će ova nekad iznimno popularna distribucija nastaviti naprijed.

Nažalost, problemi unutar PCLinuxOS projekta odrazili su se i na distribucije kojima on služi kao baza, poput TinyME Linuxa, namijenjenog računalima sa starijim hardverom. TinyME napušta PCLinuxOS i više neće koristiti njihove repozitorije, tako da nadogradnje sa prijašnjih verzija neće biti moguće. Još uvijek nije poznato hoće li prigrliti neku drugu distribuciju ili početi od nule, ali u svakom slučaju projekt ima namjeru nastaviti s razvojem, kazao je vođa projekta KDulcimer.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
VN:F [1.9.22_1171]
Stari sustav ocjenjivanja
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

You may also like...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.