6.824 pregleda

Serious Sam 3 stiže na Linux

5

Sigurno ste čuli za Croteam – hrvatski developerski tim poznat po serijalu Serious Sam – 3D pucačini iz prvog lica, koju bi uskoro mogli zaigrati i na Linuxu.

Croteam je prije par dana na službenom Facebook profilu objavio screenshot igre Serious Sam 3, na kojem se jasno vidi da je igra pokrenuta na Linuxu, točnije Ubuntu distribuciji. Pored spomenutog screenshota, nikakvi detalji nisu otkriveni, ali ipak možemo nagađati kako je port u izradi. Podsjetimo, Valveov Steam klijent dolazi na Linux već ove jeseni, pa je za očekivati mnoge nove naslove, ali i portove postojećih.

Serious Sam 3 na Ubuntu Linuxu

Serious Sam 3: BFE (Before First Encounter) je relativno nova igra, objavljena prije osam mjeseci od strane Devolver Digitala. Recenziju (u tekstualnom ili video obliku) možete pročitati na portalu hcl.hr.

Što mislite, može li Linux postati ozbiljna platforma za igranje?

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

5 komentara

 1. Grof napisao:

  Naravno!
  Zašto ne? OpenGL je dobar i dokazan jezik za razvoj 3D igara. Steam je dobar katalizator koji bi mogao i trebao dodatno stimulirati hardveraše za boljim driverima. To dvoje u sprezi je dovoljno za kritičnu masu. Ostalome ćemo biti svjedoci 😉

 2. Branko napisao:

  Ako ce proizvodjaci drivera za graficke pratiti ne bi trebalo biti problema. Sve drugo postoji.

 3. Bruno_AFK napisao:

  Kao što je rečeno jedini problem su driveri… i to oni od grafičke ofc 😀 meni čak niti sam unity i gnome shell ne radi kako treba zbog istih a kako tek onda budu igre

 4. b4sh napisao:

  Prvi put cujem za taj Team ali u svakom slucaju tako nesto se treba podrzavati sa kupnjom te igre za linux 😉

  lp b4sh

 5. Filip napisao:

  Nvidia graficki driveri meni rade solidno na Ubuntu 12.4 Unity shell, jedini je problem u svijetu linuxa sto je microsoft monopolist.

Ostavi komentar

© 2017 Linux Za Sve. | Impressum | Sadržaj je licenciran pod CC-SA-3.0 ako nije drugačije naznačeno.
Proudly designed by Theme Junkie.