Nokia prekida razvoj Meltemia

Nokia je prije nekoliko mjeseci pokrenula razvoj novog operativnog sustava koji bi trebao zamijeniti njihov Symbian S40. Sustav se zasnivao na Linuxu a radni naziv mu je bio Meltemi. U Nokiji su svjesni da Symbian polako gubi bitku s vremenom i da im treba nešto što bi ga zamijenilo. Meltemi ne bi bio konkurencija Androidu ili Meegou već moderni operacijski sustav koji bi se instalirao na pametne mobilne telefone niže cjenovne kategorije. Time bi Nokia modernizirala svoju ponudu u tom mobilnom segmentu.

Sličan potez je uradio i Samsung sa svojim Tizenom.

Na žalost, zbog nedavnih financijskih gubitaka Nokia se morala odlučiti na bolne poteze te je bila prisiljena zatvoriti i neke važnije projekte. Među njima se našao i Meltemi. Kako stvari stoje mobilne uređaje pogonjene ovim operativnim sustavom nećemo na žalost nikada vidjeti.

S obzirom da se radi o ipak bitnom tržišnom segmentu biti će zanimljivo pratiti Nokijine buduće poteze. Izgleda da će Symbianu život biti produžen na još koju godinicu. A nama ostaje pratiti razvoj Tizena i Firefox OS-a.

 

Izvor:Cnet

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

7 Komentara

Dodaj svoj

Imao sam primedbu irekao sam je. Ova vest koju ste objavili nije ništa specijalno, a kad se pojavi proizvod ili program domace proizvodnje, za isti ovakav teskt se naplaćuje od 50 do 500 evra, zavisno o kom je sajtu reč. Jer ovo se ne smatra za reklamu, a kad je domaci proizvod u piotanju, smatra se reklamom. (zadovoljan odgovorom’)

Tekstove ne naplacujemo nego ih ovdje pisu ljudi koji svoje slobodno vrijeme dragovoljno poklanjaju u kreiranju LZS-a.
Ako imas ideju o nekom clanku napisi ga slobodno sam, a ako nemas vremena mozes ga predloziti na nasem forumu. Ako je tema dovoljno dobra obicno se nadje netko tko ce ga napisati.
Sto se tice kvalitete vijesti, tebi mozda nije zanimljiva, ali nekom drugom je.

Filip, Nokia neće propasti. Trenutno je Android na vrhuncu, ali to će se za koju godinu promeniti. Njihova najveća greška je bila što su odustali od Maema, koji je bio po meni najozbiljniji OS pored Androida, svi kasniji projekti su samo dečja igra.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.