Fedora nagrađuje svoju zajednicu

Fedora je jedna od najpopularnijih RPM distribucija, a na Distrowatchu je trenutno na visokom četvrtom mjestu, no mnogi imaju razne predrasude o ovoj distribuciji.

Neki ne vole njezin sustav upravljanja paketima – yum, neki ne vole činjenicu da je Fedora “bleeding edge” distribucija i prema tome ponekad nestabilna, neki kažu da je ona samo Red Hatov poligon za testiranje, dok neki ne vole trud koji je potrebno izdvojiti nakon instalacije da bi se instalirali svi kodeci i popratan vlasnički softver itd. Unatoč tome Fedora je iznimno popularna distribucija i ima svoju ogromnu i vjernu zajednicu koja pridonosi na brojne načine, kao i kod drugih distribucija. Fedora je prepoznala to i odlučila zahvaliti svojoj zajednici darovanjem 220 open-hardware računala, od kojih je 50 OLPC XO 1.75 laptopa, 150 Raspberry Pi računala i 20 Arduino Uno R3 računala.

U obzir dolaze samo korisnici koji su otvorili Fedora račun, potpisali suradnički sporazum i koji su članovi najmanje jedne Fedora grupe u kojima se ne potpisuju CLA (Contributor License Agreement) i FPCA (Fedora Project Contributor Agreement) sporazumi. Uz to, prijaviti se mogu korisnici samo iz sljedećih zemalja: Australija, Belgija, Kanada (bez Quebeca), Njemačka, Indija, Japan, Nizozemska, Novi Zeland, Singapur, Južna Koreja, Španjolska, Švedska, SAD (bez New Yorka i Floride), Ujedinjeno Kraljevstvo i Hrvatska (šala mala).

Prijave se obavljaju na ovoj stranici i otvorene su do 15. kolovoza, dok izvlačenje dobitnika počinje 16. kolovoza. Što reći nego izvrstan način za promociju Fedore i privlačenje još više korisnika i doprinositelja.

Reference: Linux.comFedoraproject

Autor: Mario T.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
VN:F [1.9.22_1171]
Stari sustav ocjenjivanja
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

You may also like...

1 Response

  1. Dejan napisao:

    Test komentar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.