Slobodno mapiranje Slavonije i Baranje

Zbog svakodnevnih promjena urbanih i ruralnih krajeva precizne i redovno ažurirane karte postaju sve važnije. Velike komercijalne tvrtke sve teže drže korak s promjenama, a njihove karte brzo zastarjevaju jer se sporo osvježavaju s novim podacima. Zbog tih i drugih razloga nastao je OpenStreetMap projekt koji pojedincima i zajednicama omogućuje da sami stvore kartu svoje okoline. Kao primjer može poslužiti autocesta “Slavonica” koja ide do Osijeka – za sada još nije ucrtana na Garmin niti na Google Maps karti, ali je zato od prvoga dana puštanja u promet ucrtana na www.openstreetmap.org karti. Takvih je primjera mnogo.

Pozivamo sve građane Osijeka te Slavonije i Baranje da dođu na predavanje, ali i da se aktivno uključe u projekt mapiranja Slavonije i Baranje.

U prostoru Tehnologijsko-razvojnog centra u Osijeku, Trg Ljudevita Gaja br. 6, u petak, 31. 07. s početkom u 19.00h održat će se predavanje u organizaciji Hrvatske udruge Linux korisnika, a kasnije će svi prisutni biti pozvani da se aktivno uključe u mapiranje grada Osijeka. Uključiti se može na razne načine, bismo bili zahvalni svima koji žele pomoći ovome projektu tako što bi posudili svoje GPS uređaje na 1 do 2 dana.

Za sve dodatne informacije slobodno se obratite na
info@linux-osijek.org ili na 091-3000-606 (Valent Turković).

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
VN:F [1.9.22_1171]
Stari sustav ocjenjivanja
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

You may also like...