Smashing the stack radionica u Osijeku – izrada Buffer Overflow exploita

Hrvatska udruga Linux Korisnika u suradnji s Udrugom 01 organizira radionicu izrade Buffer Overflow exploita na kojoj će se svi polaznici proći kroz sve korake koje i hackeri te sigurnosni stručnaci prolaze kada žele neovlašteno upasti u računalne sustave.

Danas se jako malo ulaže u kvalitetnu zaštitu informatičkih sustava te su zbog toga napadi na iste sve učestaliji i uspješniji. Moguće je kvalitetno zaštititi informatičke sustave tako da budu manje izloženi curenju informacija i podataka što u konačnici smanjuje rizike od neovlaštenog pristupa podacima, smanjuje mogućnost od financijskih gubitaka, doprinosi reputaciji tvrtke te povećava njezinu produktivnost i učinkovitost.

Hrvatska udruga Linux korisnika u suradnji s Udrugom 01 organizira radionicu namijenjenu svima koji žele saznati koji su to prvi koraci koje treba poduzeti, a koji vode prema većoj sigurnosti vaših sustava i podataka. Demistificirat će se pojam hakera i hakiranja prikazavši tijekom radionice kako se prosječna razina sigurnosne zaštite može vrlo lako ugroziti.

Također, na praktičnom (tehničkom) dijelu radionice bit će demonstrirane metode i alati koji se koriste za napade na informacijske sustave. Radionica će se bazirati na izradi Buffer Overflow exploita pa će polaznici tako proći kroz sve korake koje sigurnosni stručnjaci prolaze kada žele neovlašteno upasti u računalne sustave, odnosno provjeriti i povećati razinu njihove sigurnosti.

Radionica se održava u prostoru Euroherca, Hrvatske Republike 45, Osijek, u četvrtak (21.6.) s početkom u 16.30h. Predavač je Bojan Alikavazović, sistem inženjer za područje računalne sigurnosti zaposlen u tvrtci Combis. Za sudjelovanje na radionici nužno je osnovno predzanje korištenja Linux operativnog sustava, a zbog ograničenog broja mjesta prijave na radionicu su obvezne.

Buffer Overflow meme funny

Sve dodatne informacije možete zatražiti putem e-pošte na adresu info@linux-osijek.org.

Više informacija o samom događaju, kao i eventualne izmjene pratite na web stranicama Hrvatska udruga Linux korisnika Osijek. Na istoj adresi možete se pretplatiti na mailing listu “obavijesti” kako bi ubuduće primali najave za slične radionice putem e-pošte.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

12 Komentara

Dodaj svoj

primaju samo 12 polaznika. ili sam ja pretjerani optimist – možda je realnije da kažem – trebaju skupiti čak 12 polaznika 🙂
prijavio sam se ! pozivam sve slavonce da se prijave. ne smeta ako neko od nas ne upadne ovaj put. ipak se okreće 😉

dobra vijest: popunjeno je ! 🙂
nisam upao u ovih 12 sretnika, ali su obećali ponoviti radionicu u srpnju.
Drlja je u pravu – BackTrack forum je pun howto dokumenata, ko je nestrpliv, može odmah tamo.

Kako nema vise od dvanaest Linux usera? Osijek ima jednu od najjacih open source i Linux zajednica u Hrvatskoj. Ako ne i najjacu. Svako malo imaju neku akciju i dogadjanja.

Pogledaj malo na os linux pa ces vidjet i sam da nismo aktivni.
Valent to sve donekle drzi i cim je on malo popustio nije bilo nista cca 6 mjeseci

Nazalost i on je samo covjek a nemoze se sve ocekivat od pojedinca posebno kad pogledas u koliko projekata je on ukljucen.
Trebali smo i mi ostali uzet dio tereta znas kako Balasevic kaze >> Krivi smo mi

Da. Tako uvijek bude. Ne valja kad sve pociva na jednom covjeku. Kad tad ce se covjek umoriti. Trebaju uvijek svjeze snage.

Bilo bi zgodno kada bi bio streaming ili snimka radionice za ljude koji nisu iz Osijeka. Ili barem materijali po kojima bi mogli doma raditi. Vjerujem da nas ima zainteresiranih..

Znam 90 posto sto ce se radit i s cime ce se radit,
malo je puno 4 sata streama , ako nekog zanima ima na backtrack forumu i video i sve objasnjeno u tutorialima.
iako ovaj live ce vjerujem biti izvrstan

gosn. kepica jesu vam sta odgovorili ?

Bio i vidio
jako jako dobra organizacija , predavac svjetski pentester sa puno iskustva, ekipa za 5
mogu reci da me odusevilo ,
ponovit ce se za mjesec dana jer je bilo puno zainteresiranih ljudi
krajnji rezultat je bilo potpuno preuzimanje kontrole nad windows xp sp2
poz

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.