Software Wars – dokumentarni film o slobodnom softveru za svjetliju budućnost

Software Wars – dokumentarni film koji bi trebao pokazati kako slobodan softver vodi u bolji svijet.

U planu je snimanje dokumentarca koji bi trebao pokazati kako slobodan softver vodi u bolji svijet te omogućuje razne uštede. Naslov je “Software Wars” i trenutno je dostupan samo trailer koji bi trebao potencijalnu publiku dovoljno zaintrigirati da putem crowd-funding servisa indiegogo pomognu skupiti dovoljno financijskih sredstava za njegovu realizaciju. Ovo je moguće putem donacije, o čijoj visini ovisi što ćete dobiti za uzvrat.

Software Wars

Tako za deset ili više dolara imate mogućnost preuzimanja filma u HD-u (naravno, kada bude dovršen što se može odužiti i do godinu dana) pod Creative Commons Share-Alike licencom. Za dvadesetak dolara film će vam isporučiti na Blu-Ray mediju, a ukoliko donirate duplo toliko nagradit će vas s dvije ulaznice za premijeru koja bi se trebala održati u Seattleu ili Los Angelesu. Sto dolara dovoljno je da se aktivno uključite u razvoj filma, a donacija iznad 5 tisuća dolara otvara razgovor o raznim opcijama, stoji na web stranicama indiegogo servisa.

Potrebno je skupiti 150 tisuća dolara a za taj cilj preostalo je 23 dana. Do sada je skupljeno tek nešto manje od pet tisuća dolara.

Radi se o zanimljivom projektu, stoga vas pozivamo da se uključite. Informacije o priči, trenutnom statusu, budžetu, distribuciji i dr. možete pronaći ovdje.

Video trailer pogledajte ispod:

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
VN:F [1.9.22_1171]
Stari sustav ocjenjivanja
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
Software Wars - dokumentarni film o slobodnom softveru za svjetliju budućnost, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Ivan

Osnivač linuxzasve.com portala - autor brojnih tekstova o Linuxu i otvorenim sustavima. Pokazuje izrazite simpatije za informacijske tehnologije, uz naglasak na web i društvene mreže.

You may also like...