Ubuntu će podržavati Thunderbird pet godina

Kao što smo već ranije pisali, Mozilla je prekinula kontinuirani rad na najpoznatijem desktop mail servisu, te razvoj predala zajednici. Iako to znači izostanak inovacija od strane matične kompanije, obećano je davanje kontinuirane podrške. Međutim, vijest o otkazivanju službenog razvoja podigla je veliku buru među vjernim korisnicima i izazvala nevjericu u daljnji razvoj i njegovu kvalitetu.
Ipak, sreća u nesreći, vijest o Mozillinom napuštanju Thunderbirda se poklopila s odlukom Ubuntu razvojnog tima da upravo Thunderbird uključe u svoje izdanje s petogodišnjom podrškom, što je dovelo u pitanje čestitost namjera.


 

Jono Bacon, Ubuntuov community manager, obećava Ubuntu korisnicima stabilnu podršku sljedećih pet godina za trenutno 12.04 LTS izdanje:

Kao što je i obećano, Thunderbird će imati podršku i sigurnosne nadogradnje sljedećih pet godina na trenutnoj verziji Ubuntua 12.04 LTS.,

Isto tako demantira i Mozilline stavove kako više nema prostora za inovacije u Thunderbirdu:

U okvirima važnosti e-maila na desktopu, govoreći iz osobnog iskustva, ne smatram da je Thunderbird riješio sve izazove koje donosi e-mail. Ima prostora za poboljšanje, nadogradnju i usavršavanje Thunderbirda, te smatram da se s programom može napraviti odličan posao u smislu dizajna, desktop integracije i maila u kontekstu društvenog Interneta.

S tom izjavom se možemo složiti jer se danas komunicira više nego ikada prije, a Thunderbird bi mogao biti važan dio toga. Thunderbird ima potencijal da postane odličan program koji omogućava korisnicima chatanje, provjeravanje maila i spajanje na društvene mreže s jednog mjesta.
Jono kaže:

Nadam se da će se zajednica fokusirati na raznolikost mogućnosti koje su u osnovi Thunderbirda, a rastu i šire se na njegovu zajednicu. Iako sam zauzet drugim stvarima, biti ću više nego sretan dati poticaj ili smjernice nadolazećim idejama Thunderbirdove zajednice.

Time Jono poziva programere i razvojne timove da aktivno pridonesu zajednici i njenom razvoju. Čitavu izjavu možete pročitati ovdje.

 

Autor: Calisto

Izvori:Muktware, Jonobacon.org, Fabianrodrigez.com

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.