Uskoro XBMC za Android!

Zanimljiva najava nam je danas pristigla iz XBMC-a: uskoro možemo očekivati Android verziju ovog popularnog medijskog centra.

XBMC je jako raširen multimedijski centar na HTPC-ima. Kako je Android u sve većem zamahu, te se osim mobitela i tableta počinju pojavljivati minijaturna računala i multimedijski uređaji s ugrađenim Androidom sasvim je logično proširenje ove multimedijske platforme i na te uređaje.
Oni koji koriste ovaj medijski centar znaju da nas očekuje prava poslastica. Bilo da imate pametni telefon ili tablet koji se priključuje na TV, ili ćete imati jedan od onih minijaturnih računala koja izgledaju poput USB sticka, ovo je program kojeg ćete sigurno instalirati među prvima.

Izgled XBMC-a se neće drastično razlikovati od onog na koji smo navikli na našim PC računalima, ali najvjerojatnije će biti dostupni i skinovi koji će olakšati korištenje na malim ekranima.
XBMC za Android je razvijan u suradnji s tvrtkom Pivos te će uskoro biti dostupan na njihovim multimedijskim uređajima.

Ovako izgleda Android verzija XBMC-a na Pivos multimedijskim uređajima

 

Međutim i ostalim korisnici Androida će također uskoro biti dostupni prvi apk-ovi za beta testiranje. Za sada nije sigurno na koji način će XBMC koristiti hardversku akceleraciju. XBMC developeri očekuju razvoj univerzalne hardverske akceleracije za Android. Do tada će XBMC najvjerojatnije u sebi imati ukomponirana rješenje pojedinih proizvođača mobilnih uređaja. Bilo kako bilo, na većini Androida je reprodukcija multimedijskog sadržaja već i sada prilično glatka i s običnom softverskom akceleracijom.

Pogledajte kratak video kako će to sve izgledati:

Za sve one koji se još nisu uključili u avanturu izrade HTPC-a očekujte uskoro na LZS-u detaljne upute kao instalirati, podesiti i koristiti XBMC na vašem računalu.

Autor:Branko S.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
VN:F [1.9.22_1171]
Stari sustav ocjenjivanja
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

You may also like...

1 Response

  1. antisa napisao:

    I napišite malo o očvrsju, neki HTPC razumne cijene.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.