VLSub 0.4 – Automatski preuzmite titlove za VLC

Ako niste znali, za VLC postoji ekstenzija koja će vam s opensubtitles.org-a automatski preuzeti titl za film koji gledate. SMPlayer ovo ima već duže vremena, a VLC se sada pridružuje. Ako gledate filmove i serije s engleskim titlovima ova ekstenzija će vam jako dobro doći. Praktički ne postoji film ili serija koja nema svoje titlove. Za hrvatski trebate imati malo sreće. Titlovi postoje, ali često neće odgovarati filmu kojeg imate.

Instalacija ekstenzije je jako jednostavna. Dovoljno je preuzeti lua datoteku s addons.videolan.org i snimiti ju u odgovarajući direktorij.
Pa, krenimo.

  • Snimite ju u ~/.local/share/vlc/lua/extensions direktorij. Ako nemate neki od tih direktorija, napravite ih. Windows korisnici će lua datoteku snimiti u: Program Files/VideoLAN/VLC/lua/extensions/ (Kod mene se ciljani direktorij nalazio u /usr/lib64/vlc/lua/extensions pa provjerite i tamo ako vam gornja putanja neće raditi.)
  • Pokrenite željeni film ili seriju na VLC-u, kliknite na View i odaberite VLSub ekstenziju.

 

U View padajućem izborniku odaberite VLSub

 

  • Na prozoru koji se pojavio odaberite metodu traženja filma i jezik. Pričekajte da vam VLC pronađe titlove, odaberite željeni titl i potvrdite s OK.

 

Prozor s opcijama VLSuba

 

  • VLC će preuzeti titl, preimenovati ga i snimiti u direktorij u kojem se nalazi film kojeg gledate.

Ako je sve prošlo kako treba, željeni film sada možete gledati i malo tiše. Susjedi će vam biti zahvalni.

Referenca: Webupd8

Autor: Branko S.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (4 votes cast)
VLSub 0.4 - Automatski preuzmite titlove za VLC, 4.0 out of 5 based on 4 ratings

15 Komentara

Dodaj svoj

zgodno kaj su to ugradili u videoplayer neznam dali ste znali već je postojao sličan program koji se zove Subdownloader. u njemu podesite one jezike koje zelite da izbacuje inače po defautlu pokazuje sve, pa morate nači zeljeni jezik i staviti kvačicu i on bude automatski titel preimenovao sa istim imenom kao i film.

Ako želite u kodu (običan tekst) možete promijeniti postavku default_language=”hrv” pa će umjesto francuskog inicijalni jezik biti hrvatski.

Kao što kaže Marko, već dugo vremena postoji program koji se zove SubDownloader. Nikad problema s njim, uvjek je pronašao odgovarajuće titlove na hrv. jeziku.

novija verzija (ne znam sad točno koja) ima ovu funkciju ugrađenu (samo na dnu menija koji je iskropao autor “download subtitles”

Inače gledam s engleskima ali mi s vremena na vrijeme baš trebaju naši.
Zanimljivo je to da VLC većim dijelom nađe kvalitetne a ne neke zbrda zdola titlove. Ali pitam se, gdje ih spremi kad ih nađe (za ubuduće)

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.