Window List indikator – Možda vam baš ovo fali da zavolite Unity?

Ono što mi je u početku nedostajalo na Unityu je nedostatak liste otvorenih prozora. Znao sam da su mali trokutići na Ubuntuovom Launcheru indikatori da je neki program otvoren i da klikom na ikonu mogu začas dobiti pregled svih otvorenih prozora te aplikacije, ali zbog navike sa starog Gnomea dvojke lista otvorenih prozora mi je jako nedostajala.
Od tada je prošlo puno vremena, navikao sam se na te male trokutiće i sada mi cijela priča djeluje izuzetno prirodno i ugodno za korištenje.

 

Window List Indikator s ispisom otvorenih prozora

 

Svima onima koji su novopridošli na Unity, bilo s Windowsa, ili sa starog Gnomea i KDE-a, ovaj indikator bi mogao biti jako zanimljiv. Window List se zgodno naseli na Unityev panel i klikom na njega dobijete prikaz svih otvorenih prozora. Prikazuju se prozori sa svih virtualnih desktopa, a na željeni prozor se prebacujete jednostavnim klikom na njegovo polje u indikatoru. Indikator jako lijepo zamjenjuje stari Gnomeov Window List.

Pa eto, ako ste friški na Unityu, a ne gajite osjećaj odbojnosti prema ovom sučelju i želite mu dati šansu, možda vam upravo ovaj mali Indikator pomogne da ne pobjegnete u prvim danima korištenja.

Indikator instalirajte dodavanjem PPA-a:

sudo add-apt-repository ppa:jwigley/window-list
sudo apt-get update
sudo apt-get install window-list

Nakon instalacije ga jednostavno pokrenite u Dashu. (Window-List)

 

Izvor:Ubuntuvibes

Autor:Branko S.

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

15 Komentara

Dodaj svoj

u globalu meni se unity svidja, pogotovu sto sto samo koristim laptop ma par piksela visine mi nekako prilicno znace. a mislim da je stvarno ovo stvar koja je nedostajala, jer ipak ukoliko zelim da prebacim izmedju dva otvorena ff profila malo je sporo da kliknem pa da sacekam da se pojave prozori, tako da mi se cini da je ovo dosta brze

Meni je Unity skroz dobro sucelje. Jedino mi se ne svidja Dash. Za otvoriti neku aplikaciju treba maltene deset puta kliknuti misem. Tako da programe otvaram najcesce kucanjem prvih par slova imena programa na tipkovnicu.

Meni je kucanje prvih par slova najdraži način otvaranja programa. Ono lutanje po meniju mi nikad nije pasalo. Također ova proširenja kao naprimjer Calculator Lens mi je predobro.

Pa mislim da i jest poanta dash-a da možeš sve nać kucanjem slova. Ja sam tako pokretao programe od kad sam prvi puta instalirao Ubuntu sa Unity-em, jer mi je to nekako prirodno. Na Mint-u kojeg sam nedavno instalirao isto ukucavam ime programa rađe nego da tražim po meniju, iako mint ima lijep i pregledan meni gdje se možeš brzo snać i mišem.

Jedino bude problem kad je tipkovnica daleko. A i pocetnicima je na pocetku nezgodno jer ne znaju kako se koji program zove. Ma samo da Dash ima negdje mjesto gdje su sve aplikacije poredane ko u starom Gnome meniju.
Al dobro, moze se instalirati ClassicMenu indikator i to je to.

Ne mora se ni znati točno kako se što zove. Recimo utipkam video a Dash mi izbaci VLC, SMPlayer i još mi izlista sve video snimke koje uopće imam na računalu.

Meni se dopada mogućnost da se kroz ubuntu tweak podesi hot corner pa čim mišem trznem u taj kut odmah mi na desktopu prikaže sve što je otvoreno.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.