X-Plane u desetom izdanju

x-plane

Zaljubljenici u avione su najvjerojatnije čuli za X-Plane. Naravno radi se o simulatoru letenja. U ovoj igri možete upravljati stotinama raznih modelakomercijalnih, vojnih i civilnih letjelica uključujući i helikoptere, razne prototipove i rakete. Polje letenja pokriva gotovo cijelu Zemlju. Možete sletjeti na više od 18 000 aerodroma a možete se okušati i na nosačima aviona. Osim već zadanih aviona možete urediti i izgraditi vlastitu letjelicu a možete i urediti vlastiti teren iznad kojeg ćete letjeti. Ako vam ni to nije dovoljno postoji opcija letenja na Marsu. Iako je atmosfera na Marsu rijetka letenje je ipak moguće. Možete upravljati mnogim poznatim letjelicama poput: Space Shuttlea, Boeinga 747, Harriera, V-22, X-15, Lockheed Blackbirda, B-2 ili Concordea. Pogledajmo screenshotove iz igre:

 

Koliko je program dobar govori i činjenica da ga koriste mnogi proizvođači aviona za prve faze projektiranja letjelica. Upravo je izdana deseta inačica. Igra je dostupna i u verziji za Linux. Besplatni demo možete preuzeti sa sljedeće stranice. (igra postoji i u verziji za Android).

Pogledajte i kratak promotivni video:

 

Autor:B.S.


VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

2 Komentara

Dodaj svoj

Iduci najjeftiniji komad softvera koji ti dopusta dizajniranje vlastitog aviona kosta oko pola milijuna dolara, po stroju.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.