5.146 pregleda

30 Linux Kernel Developer Work Spaces in 30 Weeks

1

Danas korisnici GNU/Linuxa uobičajeno kroz redovne nadogradnje svojih distribucija dobivaju i nadogradnje kernela, ispravke uočenih bugova ili druga poboljšanja te navedeno prihvaćaju zdravo za gotovo bez razmišljanja o ljudima koji stoje iza tog posla. Kako bi korisnicima približio odgovorne za taj posao i kako bi korisnici koje zanima malo više mogli barem virtualno upoznati Kernel Developere, TheLinuxFoundation je u lipnju 2012. godine pokrenuo projekt pod nazivom “30 Linux Kernel Developer Work Spaces in 30 Weeks” u kojem je Jennifer Cloer do lipnja 2013. godine kroz riječi, slike i poneki videozapis odradila 33 intervjua s danas vodećim Kernel Developerima. Nakon male stanke, Libby Clark je nastavila sa projektom te je zadnji intervju objavljen u listopadu ove godine.

Linux Kernel Developer Work Spaces - Izvor: LinuxFoundation-YouTube

Linux Kernel Developer Work Spaces – Izvor: LinuxFoundation-YouTube

Uglavnom, ako vas je ikad zanimalo kako razmišljaju, zašto se bave time što rade i kako su počeli te kako izgledaju njihova radna mjesta na kojima iz verzije u verziju unaprjeđuju Linux Kernel na zadovoljstvo korisnika, sve do sad objavljene intervjue možete pronaći na ovoj poveznici, a mi vam za ogledni primjer prenosimo nekoliko video zapisa.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (4 votes cast)
30 Linux Kernel Developer Work Spaces in 30 Weeks, 5.0 out of 5 based on 4 ratings

One Response

  1. kepica napisao:

    hvala dario što si nas usmjerio na ovaj izvrsni projekt.

    drago mi je da se projekt nastavlja – zasigurno ima puno, puno više od 30 interesantnih ljudi uključenih u razvoj kernela i lijepo je čitati o njima

    poticajno i informativno

Ostavi komentar

© 2017 Linux Za Sve. | Impressum | Sadržaj je licenciran pod CC-SA-3.0 ako nije drugačije naznačeno.
Proudly designed by Theme Junkie.