30 Linux Kernel Developer Work Spaces in 30 Weeks

Danas korisnici GNU/Linuxa uobičajeno kroz redovne nadogradnje svojih distribucija dobivaju i nadogradnje kernela, ispravke uočenih bugova ili druga poboljšanja te navedeno prihvaćaju zdravo za gotovo bez razmišljanja o ljudima koji stoje iza tog posla. Kako bi korisnicima približio odgovorne za taj posao i kako bi korisnici koje zanima malo više mogli barem virtualno upoznati Kernel Developere, TheLinuxFoundation je u lipnju 2012. godine pokrenuo projekt pod nazivom “30 Linux Kernel Developer Work Spaces in 30 Weeks” u kojem je Jennifer Cloer do lipnja 2013. godine kroz riječi, slike i poneki videozapis odradila 33 intervjua s danas vodećim Kernel Developerima. Nakon male stanke, Libby Clark je nastavila sa projektom te je zadnji intervju objavljen u listopadu ove godine.

Linux Kernel Developer Work Spaces - Izvor: LinuxFoundation-YouTube
Linux Kernel Developer Work Spaces – Izvor: LinuxFoundation-YouTube

Uglavnom, ako vas je ikad zanimalo kako razmišljaju, zašto se bave time što rade i kako su počeli te kako izgledaju njihova radna mjesta na kojima iz verzije u verziju unaprjeđuju Linux Kernel na zadovoljstvo korisnika, sve do sad objavljene intervjue možete pronaći na ovoj poveznici, a mi vam za ogledni primjer prenosimo nekoliko video zapisa.

https://www.youtube.com/watch?v=HSgUPqygAww&list=PLbzoR-pLrL6qq2Tvi2aFLkD5S8mRAtfNs

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (4 votes cast)
30 Linux Kernel Developer Work Spaces in 30 Weeks, 5.0 out of 5 based on 4 ratings

1 Komentar

Dodaj svoj

hvala dario što si nas usmjerio na ovaj izvrsni projekt.

drago mi je da se projekt nastavlja – zasigurno ima puno, puno više od 30 interesantnih ljudi uključenih u razvoj kernela i lijepo je čitati o njima

poticajno i informativno

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.