Adobe objavio posljednju verziju Flasha za Linux

Adobe je objavio Flash 11.2 koji donosi nekoliko poboljšanja, a ovo je zadnja verzija Flasha za Linux i sljedećih 5 godina Adobe će izdavati samo sigurnosne nadogradnje i ispravke bugova. Podsjećamo da je Adobe prošli mjesec objavio da će u budućnosti surađivati s Googleom u izradi Flasha posebno prilagođenog za Google Chrome, te da Flash za Linux od verzije 11.2 više neće biti moguće skinuti s Adobeove stranice.

Ova verzija Linuxu donosi sljedeće novosti:

  • “Multi-threaded” dekodiranje videa – ovo bi trebalo znatno poboljšati performanse na svim platformama
  • Zaključavanje mišom, relativne koordinate miša, opcije za desni i srednji klik miša
  • Hardverska akceleracija regulirana driverom je sada opuštena na 2008
  • Novi “ThrottleEvent” – ThrottleEvent je sada odaslan ovisno o tome kada Flash Player regulira, pauzira ili nastavi sadržaj.

No ove novosti većini korisnika ne donose previše uzbuđenja. Najviše će profitirati korisnici NVIDIA GeForce/Quadro grafičkih kartica koji koriste VDPAU-podržan driver. Linux korisnici sada imaju nekoliko izbora – mogu zauvijek koristiti Flash 11.2, koristiti Google Chrome ili se prebaciti na jednu od alternativa otvorenog kôda kao što su Lightspark ili Gnash, koje su nažalost zastarjele i ne rade uvijek kako treba. Linux korisnici se mogu samo nadati da će u idućih pet godina HTML5 zamjeniti Flash.

Flash 11.2 možete skinuti na službenim stranicama.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

17 Komentara

Dodaj svoj

Ne samo za Linux nego i za Android , sto se mene tice neka kupe prnje i idu ca a za linux se nebrinem nego tu si zabijaju sami noz u leda .

Pozdrav svima

Pored javascripta i HTML-a 5, flash doista je višak – nepoželjan višak. Oduvjek sam se grozio stranica kompletno pisanih u flashu! Mrš flash, dobro jutro HTML 5! 😀

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.