4.906 pregleda

Grad München izrazito zadovoljan prelaskom na Linux

1

Grad München izrazito je zadovoljan prelaskom na Linux. Naime, lokalizirana Linux distribucija LiMux pokazala se vrlo uspješnom u njemačkom gradu Münchenu.

Do sad je ta distribucija instalirana na 9000 radnih mjesta u lokalnim vlastima. Gotovo sve kopije Microsoft Officea su deinstalirane i zamijenjene s verzijom 3.2.1 OpenOfficea koji je također uključen u ovu lokaliziranu Linux distribuciju.

Više od 3000 novih instalacija LiMux distribucije očekuje se iduće godine. Izvorni plan migracije 8500 računala sada je promijenjen. Novi cilj je migracija 12,000-15,000 uredskih računala kojima se koriste gradski dužnosnici u Münchenu. Kao što je kolega sa foruma lijepo primjetio, ovakve vijesti treba nabiti na nos evanđelistima Microsoftoog FUD-a.

LiMux je baziran na Debian distribuciji, koristi KDE SC radno okruženje, a dolazi sa popularnim aplikacijama poput OpenOffice.org, Firefox web preglednika, Thunderbirda za e-mail komunikaciju, GIMP za uređivanje fotografija i svim ostalim potrebnim za svakodnevni uredski posao.

Pogledajmo i ovu odličnu prezentaciju koja govori o razlozima radi kojih je grad München odabrao Linux:


VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.5/5 (2 votes cast)
Grad München izrazito zadovoljan prelaskom na Linux, 4.5 out of 5 based on 2 ratings

Oznake:, ,

One Response

Ostavi komentar

© 2017 Linux Za Sve. | Impressum | Sadržaj je licenciran pod CC-SA-3.0 ako nije drugačije naznačeno.
Proudly designed by Theme Junkie.