The Outhreach Project for Women objavljuje natječaj za tromjesečnu stipendiju

Obavješćujemo vas da je u tijeku natječaj za tromjesečnu stipendiju koji provodi OPW (The Outreach Program for Women). Natječaj je slobodan a prijaviti se mogu sve ženske osobe koje bi htjele kroz tri mjeseca intenzivnije raditi na nekom od FLOSS projekata.

OPW-poster

 

OPW je projekt GNOME fondacije osnovan 2006. godine. Inspiriran je poznatim projektom Google Summer of Code. OPW pomaže ženama diljem svijeta da se uključe u razvoj slobodnog i otvorenog softvera. Osim trajne podrške njihove zajednice, dva puta godišnje OPW organizira natječaj za dodjelu stipendije svim ženama koje se žele uključiti u rad FLOSS organizacija.

Trenutačni natječaj traje do kraja ovog mjeseca. Finalistice natječaja dobit će stipendiju od 5 000 $, mentora koji će ih voditi kroz tri mjeseca intenzivnog rada na razvoju nekog od FLOSS projekata te 500 $ za posjet nekoj od open source konferencija.

Prošlogodišnje stipendistice radile su sa sljedećim dobro poznatim organizacijama: Debian, Fedora, EFF, Joomla, Twisted, GNOME, MediaGoblin, Wikimedia, Linux Kernel, NESCent, WordPress, Open Technology Institute, Yocto Project, KDE i OpenStack.

Program će se odvijati u razdoblju od 10. prosinca 2013. do 10. ožujka 2014. godine. Detaljnije o projektu, te kako se prijaviti na natječaj, doznajte na ovoj poveznici.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
VN:F [1.9.22_1171]
Stari sustav ocjenjivanja
Rating: 3.5/5 (8 votes cast)
The Outhreach Project for Women objavljuje natječaj za tromjesečnu stipendiju, 3.5 out of 5 based on 8 ratings

You may also like...

5 komentara

 1. shicy napisao:

  Cure, ovo vam je odlična prilika. Navalite 🙂

 2. Djurdja napisao:

  Koja je poanta zasebne stipendije za zene i zasto nama treba posebna pomoc na koju imamo vise prava samo radi onog sto imamo u gacama?

  • Branko napisao:

   Slabo se javljate na natječaje. 😛
   “The Outreach Program for Women (OPW) was inspired by Google’s Summer of Code and by how few women applied for it.”
   https://gnome.org/opw/#home

  • calisto053 napisao:

   To se naziva “pozitivna diskriminacija” i pravo pariteta. Zene su vrlo slabo zastupljene na svim visokim i vodecim pozicijama u drustvu i slabije su placeneod svojih muskih kolega u istom poslu za priblizno 18%.
   Stvaranjem paralelnih upisnih kvota, zakonskim odredbama o minimalnom paritetu (npr. najmanji udio zena u Hrvatskom Saboru mora biti najmanje 24%), dodatnim beneficijama i stimulacijama povecava se udio zena u firmama, udrugama i razlicitim strukama kako bi im se donekle pruzila ista sansa za napredovanje.
   Dakle, sadrzaj tvojih gaca je itekako vazan jer ne smije posluziti kao povod za diskriminaciju, niti razlog za tuzbu.

 3. trzalica napisao:

  Evo, da izađem malo iz okvira ove teme ali mislim da bi bilo važno napomenuti da je medibuntu repozitorij napušten… Čisto da ljudi znaju (u slučaju da niste čuli tu info). Eto, toliko od mene!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.